Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

In vuur en vlam

Creative Steel Design

Achter elke succesvolle man staat een sterke vrouw. Bij Creative Steel Design geldt dit ook omgekeerd. Het ondernemerskoppel Patrick Cuypers en Els Van Hauter vormt de perfecte tandem. “Ons bloeiend bedrijf is synoniem aan creatief laswerk voor interieur en exterieur. Denk aan onderstellen voor tafels en stoelen, wandkasten en verschuifbare wanden in staal. Het neusje van de zalm is onze FIKA-Table.”

Productieve koffiepauze

Deze winter heeft Creative Steel Design de zogenaamde ‘FIKA-Table’ gelanceerd, een primeur voor België. Letterlijk vertaald is‘fika’ Zweeds voor ‘koffiepauze’. Zweden zijn verlekkerd op koffie. Ze hebben hun koffiepauze dan ook verheven tot een ware kunst en een onmisbare traditie. Toch is het fikamoment zoveel meer dan alleen maar een koffiepauze nemen. Het draait om bewust tijd maken voor elkaar en om even bij te praten, onder het genot van een tasje koffie en andere lekkernijen. In heel wat Zweedse bedrijven houden werknemers rond 11 uur een gezamenlijke fika. Niemand blijft op dat tijdstip op zijn werkplek achter. Het is een ideale break om te socializen met collega’s om daarna weer geconcentreerd aan de slag te gaan. Minder stress en meer productiviteit zijn de extra troeven van een fika, beweren de Zweden.

Absolute must-have

“Met onze FIKA-Table grijpen wij de gelegenheid aan om mensen samen te brengen, het persoonlijk contact aan te wakkeren en een gezellige sfeer te scheppen. Zeker in deze tijden van staycations, kleine sociale bubbels en de sterke drang naar huiselijkheid is zo een FIKA-Table een must-have”, vindt Els. Hoe wordt de FIKA-Table van Creative Steel Design geconstrueerd? Patrick legt uit: “Onze tafel combineert het strakke van staal met het warme van hout. In het midden hebben we een gasbrander ingebouwd die bekleed is met vuurstenen en sierhout. De stralingswarmte van de brander wordt verspreid over de tafel en de zitplaatsen, zodat je het gevoel hebt dat je aan een open haard zit. Ideaal om aan te schuiven voor een knus babbeltje, een lekker hapje of een heerlijk drankje. Weet ook dat de FIKA-Table niet seizoensgebonden is, integendeel. Je kan er het hele jaar door gebruik van maken en de avonden buitenshuis verlengen.”

Vizier op horeca

“Dit en volgend jaar verwachten wij ons aan een groeispurt”, voorspelt Els. “In eerste instantie focussen we met onze FIKA-Tableop de Belgische markt, meer bepaald op de geografische driehoek Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Particulieren bereiken wij via tuincentra en interieurwinkels. Daarnaast mikken we doelgericht op horecazaken. Deze branche is door de coronacrisis in het slop geraakt. Wij willen er een meerwaarde creëren door de FIKA-Table te laten fungeren als een eyecatcher, die volop klanten aantrekt en dus de consumptie doet toenemen. We werken momenteel renting- en huurkoopformules uit die de zwaar getroffen horecasector een financieel duwtje in de rug moeten geven.” Tegen de zomer wordt het aanbod uitgebreid met zitbanken en barkrukken. Bijkomend lonkt Patrick naar het aanvullen of verfijnen van interieurs in de stijl van de FIKA-Table. “Interieurarchitecten schakelen Creative Steel Design in voor stalen constructies met een industriële look. Bedrijven en handelszaken kloppen bij ons aan voor wandkasten, verschuifbare wanden, tussenwanden, ontvangstbalies en vergadertafels in staal. Altijd zorgvuldig op maat vervaardigd.”

Eigen atelier

De productie van het creatieve laswerk gebeurt volledig in huis, in een eigen atelier. Els: “Bij onze zoektocht naar een nieuw pand hebben Patrick en ik drie voorwaarden gesteld. Het moest gaan om een industriebouw, gelegen in de natuur en omgeven door de Limburgse gastvrijheid. Zo zijn wij in Lommel terechtgekomen.” Patrick vult aan: “Onze productiehal heeft een oppervlakte van 400 vierkante meter. Ze is onder meer uitgerust met de modernste snijmachines, lastafels, een spuitcabine en een rolbrug. Aan de voorkant van het gebouw bevindt zich een 150 vierkante meter grote toonzaal annex bureaus. De showroom is een weergave van de producten die we maken. Wij ontvangen er klanten op afspraak en maken er een punt van om zowel ruim de tijd voor hen te nemen als met volle aandacht te luisteren naar hun noden en behoeften.”

Passie voor staal

Els en Patrick hebben een passie voor staal. Beiden zijn al meer dan 30 jaar actief in de paardensport en waren aanvankelijk van plan om paardenstallen te construeren. Aan ambitie heeft het ondernemende echtpaar geen gebrek. “We hebben een uitdagend vijfjarenplan opgesteld. Binnen deze termijn streven mijn man en ik naar een grotere vestiging met een aanpalende toonzaal, waar wij onze klanten optimaal kunnen ontvangen. Verder dromen we hardop van een breed assortiment van FIKA-Tables en toebehoren. In 2021 en 2022 willen wij eveneens voet aan de grond krijgen op de Oost- en West-Vlaamse, Nederlandse, Franse en Duitse markten. Plus: we richten ons met de FIKA-Table op de skigebieden in Italië, Oostenrijk en Zwitserland. De toekomst ziet er rooskleurig uit, wij staan in vuur en vlam.”

Bedrijfsverhalen

Alulim
Kempen, Limburg

Zijn hele loopbaan lang heeft Jos Jeunen stevig aan de weg getimmerd. De noeste ondernemer uit Oudsbergen kijkt er nu naar uit om ...

Jepa

Al 15 jaar is Jepa de beste van de klas in het verwijderen en herstellen van oppervlakteschades op de meest uiteenlopende material...

Legiteam Advocaten

Helderheid, duidelijkheid en een sterke drang naar efficiëntie. Dat is in een notendop waar Legiteam Advocaten voor staat. Het ad...