Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Eersteklas nichespeler

Jepa

Staat je onderneming sterk in een nichemarkt? Dan heb je een streepje voor. Jepa zwaait de plak met moderne en vernieuwende procédés om oppervlakteschades te verwijderen en te herstellen. “We hebben de specialistische kennis in huis om lak-, glas- en inbraakschade te verhelpen”, zegt zaakvoerder-eigenaar Jean Parthoens.

Slimme bedrijfsinvesteringen verdienen zich op termijn terug. Met de recente aankoop van een gloednieuwe kleurmengmachine speelt Jepa nu nog korter op de bal. “Voortaan kunnen wij in ons atelier zelf onze lakken aanmaken”, deelt Jean mee. “De kleur wordt in de mengbank op maat samengesteld, geheel overeenkomstig het kleurstaal dat we van de opdrachtgever ontvangen. Op die manier kunnen wij zeer snel interveniëren. Deze supplementaire service draagt in belangrijke mate bij aan de vlotte afwikkeling van een project en dus ook aan de tevredenheid van de klant.”

In alle vertrouwen

De referentielijst van Jepa is lang, zéér lang. Projectontwikkelaars, bouwbedrijven, leveranciers en plaatsers van buiten- en binnenschrijnwerk en belangrijke verzekeringsmaatschappijen kloppen in alle vertrouwen aan bij het gespecialiseerde bedrijf in Hasselt. Jean: “Een greep uit onze projecten van 2020? Vakantiepark Terhills in Dilsen-Stokkem, appartementencomplex InFini in Nieuwpoort, woonproject Leiekouter in Gent, hotel La Reserve in Knokke-Heist, cultuurcentrum De Adelberg in Lommel, woonzorgcentrum Frederickxhof in Lummen en AZ Sint-Lukas in het centrum van Gent. Op deze werven hebben we naast lak- en glasschades ook HPL-deuren, inox liften, meubilair en tegels hersteld.”

Vrouwelijke duizendpoten

Klanten bouwen geen band op met een bedrijf, maar wel met de mensen achter een bedrijf. Een gezicht zegt bovendien zoveel meer dan 1000 woorden. Wie zijn de kanjers van Jepa die dag na dag meewerken aan de groei van de onderneming? Jean zet ze in de kijker: “Ons totale personeelsbestand bestaat vandaag uit 25 gedreven en enthousiaste krachten: 19 degelijk opgeleide techniekers die de handen uit de mouwen steken op de werven, zes gemotiveerde bedienden en ikzelf. Zo is Ludwine Geelen al acht jaar onze trouwe directiesecretaresse. Zij draagt de verantwoordelijkheid voor het volledige administratieve luik van onze firma. Van inkomende telefoongesprekken tot de boekhouding, facturatie en personeelszaken. Ludwine wordt in haar taken bijgestaan door secretaresse Viviane Stiers. Deze duizendpoot neemt het debiteurenbeheer voor haar rekening, staat in voor het mee beheren van mijn agenda, verwerkt de nieuwe aanvragen en stelt het zeer goed gevulde orderboek samen.”

Juiste man op juiste plaats

Bij Jepa staan de vrouwelijke bedienden duidelijk hun mannetje. En het sterke geslacht? Jean vervolgt: “Calculator Ronny Buelen is hier ook al acht jaar aan de slag en startte zijn carrière destijds als planner. Hij bezoekt de werven om ter plaatse de schades vast te stellen en vervolgens een correcte calculatie te maken en een offerte op te stellen. Indien nodig steekt Ronny een helpende hand toe in de planning. Geert Massa is een toonbeeld van doorstroming in ons bedrijf. Hij begon vijf jaar geleden als pistoollakker en is intussen doorgegroeid tot planner-projectopvolger. In die functie stuurt Geert onze techniekers aan op de verschillende werven en houdt hij er toezicht op de voortgang van de werkzaamheden. Zijn naamgenoot Boudewijn Massa is een kei in het ordenen en beheren van onze opslagplaats. Verder maakt deze magazijnier ook lakken aan en zorgt hij er eventueel voor dat ze op de betrokken werf worden geleverd. Je merkt het, bij Jepa staat de juiste man of vrouw op de juiste plaats.”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...