Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*
Ixina

Defijne keuken

Vandaag draait alles om openheid en gezelligheid. Een keuken als kloppend hart van je woning waar je vele mooie momenten deelt. "Bij Ixina zijn we bij de tijd", vertellen Ann Briers en Christof Vanhentenrijk van de vestigingen in Genk en Hasselt. “Wij maken een keuken die jouw persoonlijkheid weerspiegelt, op maat van je wensen en leven, van je behoeften en budget. Al onze keukens zijn 100 procent CO2-neutraal!”

Verborgen verleiders

Tegenwoordig is de dampkap even stijlvol als efficiënt en past ze perfect bij de rest van je keukenelementen. Christof: “Er bestaan modellen die in het midden van de kookplaat zijn ingebouwd en daar verborgen blijven tot je ze nodig hebt. Een ander makkelijk te bedienen type is de downdraft dampkap, eveneens een strakke aanvulling voor moderne keukens met een kookeiland of in keukens waar je geen dampkap aan het plafond kan bevestigen. Deze dampkap is een elegante oplossing achter de kookplaat. Wanneer ze is ingeschakeld, schuift ze omhoog uit het keukenblad en worden alle kookgeurtjes stil en efficiënt afgezogen.”

Haal alles uit één kraan!

“Naast koud, warm en kokend water kan je uit de Quooker-kraan ook gekoeld en bruisend water laten stromen”, legt Ann uit. “De Quooker bestaat uit twee delen: een kraan op het werkblad en een reservoir eronder waarin het water op 110 graden Celsius wordt bewaard. Het reservoir is even goed geïsoleerd als een thermos: de warmte kan niet ontsnappen. Daardoor vraagt het systeem slechts 10 watt energie om het water in het reservoir op temperatuur te houden. Het reservoir wordt verbonden met de waterleidingen. Als je kokend water uit de kraan laat lopen, vloeit er onmiddellijk vers water in het reservoir onder het werkblad.”

Digitale keukenrevolutie

Stopcontacten zijn vandaag de dag discreet, polyvalent, compact en sterke staaltjes van design. “Ze passen perfect in je meubels, het werkblad, op de spatwand of de bovenkasten”, vindt Ann. “Geïntegreerde USB-poorten, draadloze smartphone-opladers en andere innovaties maken het digitale leven een stuk makkelijker. Het verzonken stopcontact beweegt met behulp van een motor in en uit het werkblad. Dit technisch vernuft is voorzien van een wegschuifbaar bovenplaatje, een draadloze inductietelefoonoplader en een ledlampje dat aangeeft of er wordt opgeladen. Ook handig zijn de stopcontacten ingebouwd in het tafelonderstel.”

Stemmig zwart

“De zwarte keuken is hot en trendy”, weet Ann. “Uitgevoerd in hout en fronten met een houtnerfstructuur. Voorzien van een werkblad met een marmerlook. Onze werkbladen zijn vervaardigd van composiet, graniet, Dekton, keramiek, laminaat, massief hout, glas of inox.” Zijn er gouden regels voor een functionele keuken? “Natuurlijk!”, knikt Ann. “Bij Ixina houden we rekening met de bewegingen, de afstand tussen de werkzones en de plaatsing van de meubels om jouw ideale keuken te creëren. Wij hanteren de zogenaamde ergonomische driehoek, waarbij de kookplaat, de koelkast en de spoelbak in een driehoek zijn opgesteld. Het is belangrijk de afstand tussen deze verschillende zones te beperken en te homogeniseren. Vóór alles moet je over voldoende werkruimte beschikken, hoe compact je keuken ook is.” Ergonomie is ook een punt bij de positionering van het werkblad. Want koken op een te hoog of te laag werkblad is oncomfortabel. “We maken niet gewoon een keuken die in jouw ruimte past”, benadrukt Christof. “Wij houden de persoon voor ogen die er hoofdzakelijk gaat koken en zorgen ervoor dat de hoogte van het werkblad is aangepast aan zijn of haar behoeften en grootte. Het werkoppervlak en de spoelbak kunnen worden verhoogd, zodat je niet moet vooroverbuigen tijdens het koken of afwassen. De hoogte van de kookplaat moet een beetje lager zijn om in je potten en pannen te kunnen kijken.”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...