Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Bloedbroeders in de bouw

J&S Algemene Bouwwerken

Ze zijn jong en dynamisch, net als hun bouwbedrijf. Jelle Perelli en Sören Claes runnen J&S Algemene Bouwwerken met ambitieuze doelstellingen. De twee bloedbroeders zweren bij kwaliteit. “Ons topteam bouwt woningen, appartementen en gebouwen alsof ze voor onszelf zijn. En dat weetje gaat van mond tot mond.”

Qontact I Twee kapiteins op één schip! Hoe is het allemaal begonnen?

Jelle: “Sören en ik hebben schoolgelopen aan het Vrij Technisch Instituut in Beringen. Als leerlingen werkten we twee dagen per week mee aan de bouw van een woning, onder leiding van een ploegbaas. Na onze studies zijn wij beiden vast in dienst gegaan bij dezelfde aannemer, waar we de stiel onder de knie hebben gekregen.” Sören: “Zes jaar later begon het te kriebelen om onze eigen weg te gaan. Jelle was intussen ook al aan de slag gegaan als zelfstandige bouwvakker in bijberoep en ik ben in zijn voetsporen getreden. Al snel begon onze nevenactiviteit grote proporties aan te nemen. In februari 2018 hebben wij de knoop doorgehakt en onze besloten vennootschap opgericht, J&S Algemene Bouwwerken. Het loopt sinds dag één als een trein. In bijna drie jaar zijn de zaken fors vooruitgegaan. Vandaag is ons bedrijf zes man sterk, Jelle en ik inbegrepen. We werken als zaakvoerders actief mee op de werven, tot volle tevredenheid van onze klanten.”

Qontact I Wat zijn de specialiteiten van J&S Algemene Bouwwerken?

Sören: “Wij trekken woningen op volgens de traditionele massieve bouwprincipes. Dat gebeurt steevast met dragende muren van snelbouwstenen of andere bouwblokken, een voldoende dikke laag isolatie, een dunne luchtspouw en een afwerkingslaag van gevelmetselwerk. Deze beproefde bouwmethode voldoet aan alle esthetische, comfort- en duurzaamheidseisen. Ook middelgrote nieuwbouwappartementen, tot pakweg een twintigtal wooneenheden, zijn een kolfje naar onze hand. Daarnaast specialiseren we ons meer en meer in renovatie en verbouwingen. Daar zit toekomstmuziek in, niet alleen door het overaanbod van oude woningen op de markt, maar ook omdat er vanaf 2021 in het hele land een verlaagd btw-tarief van zes procent geldt voor sloop en heropbouw.”

Qontact I Welke nieuwe activiteit hebben jullie onlangs uitgebouwd?

Sören: “Sinds een half jaar leggen wij ons eveneens toe op grondwerken, om in te spelen op de stijgende vraag naar de realisatie van totale ruwbouwprojecten. Zo staan we vanaf het begin van de werkzaamheden tot en met de oplevering direct in contact met zowel de bouwheer als de architect. Bovendien maken wij dan meteen een goede start, doordat de grondwerken correct zijn uitgevoerd.” Jelle: “Verder verrichten we rioleringswerken, ook met het oog op de verplichte scheiding van afval- en regenwater. Nog een dienst die wij aanbieden is het realiseren van betonwerken met behulp van bekistingspanelen en betonnen trappen.”

Qontact I Wat geeft de doorslag in de keuze voor jullie bouwbedrijf?

Sören: “J&S Algemene Bouwwerken maakt het verschil met zijn uitmuntende kwaliteit, zowel op het vlak van materialen als uitvoering én afwerking. De mond-tot-mondreclame verspreidt zich als een lopend vuurtje. Steeds meer architecten, projectontwikkelaars en industriebouwers doen een beroep op ons. Een van onze doelen in de nabije toekomst is het opleveren van sleutel-op-de-deur woningen. Ja, Jelle en ik zijn ambitieus.”

Bedrijfsverhalen

Contineo

Beheer je IT ineens goed. Start doordacht. Scan je IT-pijlers. En groei van daaruit. Voilà, met deze hele mondvol vat Contineo de...

Vandebroek Interieur
Limburg

Creativiteit kent geen grenzen. Zeker niet bij Vandebroek Interieur, waar de lat niet hoog genoeg kan liggen. Particulieren, archi...

Ixina
Limburg

Vandaag draait alles om openheid en gezelligheid. Een keuken als kloppend hart van je woning waar je vele mooie momenten deelt. "B...