Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

R2livin Architects - BISAR Business Architecture Team van groeispurters

PDF Versie

Het gaat hard voor R2livin Architects en BISAR Business Architecture. Het architectenplatform van Leander Kippers en Ismaël Gielen gooit hoge ogen met zowel high-end woningbouw als met kantoor- en industriebouw en grote ontwikkelingsprojecten. “We zitten in volle groeispurt. In de voorbije jaren is de ordegrootte van onze projecten sterk toegenomen. Bijkomend hebben wij enkele side businesses opgestart. Dit alles heeft geleid tot een uitbreiding van het aantal medewerkers en de kantooroppervlakte. Toch is het einde van onze expansiedrift nog lang niet in zicht.”

images/interieur.21.jpgimages/interieur.24.jpgSchaalvergroting en aftakkingen

“Door de schaalvergroting van de projecten die we realiseren, is er een zekere rust opgetreden in onze core business”, geeft Leander aan. “Voortaan kunnen wij op een efficiëntere manier meer omzet genereren. Dit heeft ons ook de opportuniteit gegeven om nevenactiviteiten te ontplooien. Een aftakking is de oprichting van ons 3D-tekenbureau Noir Visuals enerzijds en The Home Library anderzijds. Dit is een vernieuwend concept in de vorm van een boek dat een brug slaat tussen de architect, de aannemer en de bouwheer. Beide activiteiten ondersteunen ons architectenbureau en genereren nieuwe business.”


Productieve stoelendans

De 12 cracks van R2livin Architects en BISAR Business Architecture zijn complementair aan elkaar. “Iedereen in het team neemt zijn verantwoordelijkheden en realiseert een meerwaarde voor ons architectenbureau. We stimuleren onze mensen om zelf hun positie in te nemen. Niemand zit hier in een hokje. Wie dat wil, kan van plaats verwisselen. Het draait erom dat iedereen zich goed voelt in zijn/haar positie en hierbijgevolg in groeit. Deze stoelendans bevordert de productiviteit en de samenwerking in onze onderneming”, vindt Ismaël.

Gedreven door groei en expansie.

Nieuw hoofdkwartier

Eind vorig jaar heeft het architectenteam zijn intrek genomen in een nieuw hoofdkwartier aan de Henry Fordlaan in Genk. Centraal gelegen en vlot bereikbaar. Leander: “Omdat ons personeelsbestand in vier jaar tijd is verdriedubbeld, drong een verhuis naar een groter pand zich op. Onze werkvloer strekt zich uit over een oppervlakte van 200 vierkante meter. Mét aparte ontvangst- en vergaderruimten. Door te schipperen met zowel de planning als flexwerk en thuiswerk kunnen wij ons kantoor zo optimaal mogelijk bemannen. De 10 vaste werkplekken zijn bovendien makkelijk uit te breiden. Elk lid van het team heeft zijn steentje bijgedragen aan de inrichting van het kantoor door mee de ruimte te definiëren, indelingen te tekenen, materialen te kiezen en zelfs de vloer te leggen.”

  • Leander Kippers & Ismaël Gielen - R2livin Architects - BISAR Business Architecture
  • Henry Fordlaan 56 - 3600 Genk
  • 011 96 04 82
  • www.R2livin.com