Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Mint Architecten Multidisciplinaire totaalaanpak

PDF Versie

Patrick Thijs en Jan Das runnen het multidisciplinaire architectenbureau Mint Architecten. Beide zaakvoerders-architecten hebben een uitgesproken visie, die ze niet onder stoelen of banken steken. “Een optimale afstemming tussen alle partijen en de coördinatie van de verschillende bouwkundige disciplines is voor Mint Architecten de hoeksteen van een kwalitatief project.”

Q / Hoe is het succesverhaal van Mint Architecten begonnen
Patrick: “Jan en ik hebben Mint Architecten zeven jaar geleden uit de grond gestampt en in korte tijd tot bloei gebracht. Intussen is het team versterkt met een bijkomende architect en een bouwkundig tekenaar. Ons architectenbureau heeft de essentiële capaciteiten en expertises in huis om architectuurstudies uit te voeren. En dit van de ontwerpfase, studie en coördinatie tot de uitvoeringscontrole en oplevering. Doorheen de jaren is onze corebusiness geëvolueerd van kleine naar grote projecten, verspreid over heel Vlaanderen. Vandaag zijn we vooral actief in drie domeinen: industriële en kantoorgebouwen, appartementen en gegroepeerde woningbouw en de openbare en semi-openbare sector.”

Q / Het ene architectenbureau is het andere niet. Hoe maken jullie het verschil?
Jan: “Mint Architecten garandeert de totaalaanpak van een project. Ons belangrijkste streefdoel is het project volledig op maat van de opdrachtgever te realiseren. Diens betrokkenheid tijdens de volledige duur van het project vinden wij uiterst belangrijk. Daarom stellen we bij de aanvang van de opdracht een programma van eisen op in nauw overleg met de opdrachtgever. Uiteraard hebben wij tijdens deze inventarisatie oog voor aspecten zoals budget, timing en locatie. Dit alles vertalen we met behulp van schetsontwerpen en voorontwerpen in volledig uitgewerkte studieopdrachten. Ons architectenbureau staat bovendien in voor projectmanagement, waarbij het coördineren en integreren van de verschillende disciplines – waaronder stabiliteitsstudies en studies voor speciale technieken – van groot belang zijn. Op deze manier verwezenlijken wij een geïntegreerde totaalstudie en kunnen we in hoge mate een kwalitatief project waarborgen.”

Ons Streefdoel? Een project volledig op maat realiseren.

Q / Aan referentieprojecten geen gebrek. Enkele illustere voorbeelden graag!
Patrick: “Ons team heeft onlangs een studieopdracht uitgevoerd voor het bouwen van acht kmo-units en een conciërgewoning in Leopoldsburg. Dit complex beslaat een oppervlakte van 2000 vierkante meter. Van een groter kaliber is de industriehal inclusief kantoor en conciërgewoning voor Derdaele+. Het nieuwe hoofdkwartier van het Lommelse bouwbedrijf is goed voor in totaal 6850 vierkante meter. Buiten de Limburgse provinciegrenzen hebben wij bijvoorbeeld in Gent-Oostakker de verbouwing en de uitbreiding van het bestaande kantoorgebouw van Certis Benelux gerealiseerd.”
Jan: “Een referentie in de openbare sector? Toen de Stad Lommel enkele jaren geleden het voormalige rusthuis Hoevezavel wenste om te bouwen tot een kunstacademie, vertrouwde ze de opdracht aan ons toe. Door de realisatie van het nieuwe woon- en zorgcentrum is de bestaande infrastructuur vrijgekomen en herbestemd voor de nieuwe kunstacademie. Op het vlak van projectontwikkeling zijn we momenteel belast met de uitvoering van een appartementsgebouw annex handelspand in Maasmechelen. Je merkt het, Mint Architecten is nog lang niet aan het eind van zijn Latijn!”