Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Van Mossel/Bruyninx Mobiele ontzorging

PDF Versie

Al sinds de jaren vijftig is de Hasseltse familie Bruyninx een vaste waarde in de autobranche. Vandaag maakt Groep Bruyninx deel uit van de Nederlandse autogigant Van Mossel. “Ontzorgen zit in de genen van onze onderneming. Wij staan bijzonder dicht bij de klant, die altijd bij ons terechtkan. Van aankoop en leasing tot garantieafwikkeling en herstelling. Elk probleem lossen we op”, aldus CEO Bart Gerris.

Dealerorganisaties

Van Mossel Automotive Groep is een grote speler op de Nederlandse en Belgische automarkt. De groep bestaat 70 jaar, telt meer dan 3300 medewerkers en draait jaarlijks een omzet van 2,5 miljard euro. “Sinds 2018 zijn wij in België op het overnamepad”, vertelt Bart. “Eerst is het Limburgse garagebedrijf Groep Bruyninx in onze handen gekomen, vervolgens hebben we de Antwerpse-Vlaams-Brabantse dealergroep GMAN, CAC Turnhout en de autobedrijven van de familie Van Kelst ingelijfd. In totaal gaat het om 22 vestigingen en 14 automerken waaronder Peugeot, Citroën, DS, Kia, Nissan, Alfa Romeo, Jeep, Fiat en Abarth die Van Mossel Bruyninx verdeelt. Van Mossel streeft naar een strategisch dekkend netwerk van dealerorganisaties.”


Schadeherstelbedrijven

Naast nieuwe wagens verkoopt Van Mossel Automotive Groep zowat 48.000 tweedehandsauto’s per jaar. “In navolging van onze zeven Occasion Centra in Nederland, zijn wij in Hasselt gestart met de bouw van het eerste centrum in België”, verkondigt Bart. “Twee verdiepingen hoog en met een indrukwekkend gamma van tweedehandswagens van alle merken. We zijn van plan om dit concept op diverse regionale locaties grootschalig uit te rollen. Verder pakt onze groep uit met een eigen keten van schadeherstelbedrijven. Klanten kunnen nu al terecht in ons carrosseriefiliaal in Hasselt, maar ook in Oudsbergen en Kontich. Elk schadegeval behartigen wij van a tot z, inclusief de financiële afhandeling met de verzekeringsmaatschappij.”

Leasemaatschappijen

Diverse diensten zoals verzekeringen, financieringen en autoverhuur maken het plaatje compleet. Bovendien heeft Van Mossel zijn leasebedrijven ondergebracht in de eigen International Car Lease Holding. Bart geeft tekst en uitleg: “We waren al voor de overname van Groep Bruyninx in België actief met leasingactiviteiten. Onze labels zijn J&T Autolease, DirectLease, Westlease, Van Mossel Shortlease & Rent en Van Mossel Autolease, ons nieuwste product voor retailbedrijven. De dealerorganisaties van Van Mossel zijn rechtstreeks gelieerd aan onze leasemaatschappijen. Als één grote groep kunnen wij razendsnel schakelen en het mobiliteitsprobleem van elke klant direct en adequaat oplossen. Zo hebben we een streepje voor.”

  • Bart Gerris - Van Mossel/Bruyninx
  • Hellebeemden 6a - 3500 Hasselt
  • 011 27 12 22
  • www.vanmossel.be