Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Immo-wereld Jouw thuis, onze wereld

PDF Versie

Van Limburg tot Spanje, van residentieel tot commercieel vastgoed: bij Immo-Wereld moet je zijn voor een persoonlijke en eigentijdse aanpak bij de aan- of verkoop van een pand. Het immokantoor uit Houthalen-Oost heeft zich de voorbije jaren opgewerkt tot een sterke speler in de Limburgse vastgoedmarkt, maar the sky is the limit voor zaakvoerder Benny Ceyssens.

7 dagen per week

Immo-Wereld doet een frisse wind waaien in de immobiliënmarkt. “Ons team maakt volop gebruik van de moderne technologieën om onze werking op punt te stellen”, vertelt Benny. “We posten onze berichten niet enkel op Facebook, maar ook op Instagram, Pinterest, Twitter en YouTube. De meeste immobiliënkantoren pronken tegenwoordig met 3D-foto’s, wij gaan nog een stapje verder en nemen 3D-video’s op. Met ons softwareprogramma kan je als potentiële koper een bestaand of oud huis volledig omvormen, bijvoorbeeld als je van plan bent om te verbouwen. Je kunt met enkele muisklikken zelf kamers inrichten en aankleden naar eigen smaak.” De eigentijdse aanpak vertaalt zich ook in andere contractuele bepalingen. Benny: “De meeste vastgoedmakelaars werken met termijncontracten, wij niet. Contracten van zes tot twaalf maanden zijn niet meer van deze tijd. We werken gewoon van maand tot maand. Onze klanten krijgen een garantiecertificaat waarin onze contractuele verplichtingen zwart op wit vermeld staan. Maar belangrijker nog dan de cijfers en letters is onze persoonlijke aanpak. Klanten kunnen ons via digitale weg bereiken van 9 tot 22 uur, zeven dagen per week.”

De juiste connecties

Naast residentieel vastgoed verhandelt Immo-Wereld ook bedrijfsvastgoed. Benny: “Wij hebben onlangs een abdijhoeve in domein Kelchterhoef verkocht. Die wordt omgebouwd door een groep van horecaondernemers. We zijn ook aangesteld om de verkoop van de kantoren van Radio 2 op de Kinepolis-site in goede banen te leiden. De verkoop en de verhuur van commercieel vastgoed werkt anders dan de markt van residentieel vastgoed. Een bedrijfspand verkoop je niet in een-twee-drie, dat neemt makkelijk een half jaar of langer in beslag. Wij staan sterk in die markt omdat we over een uitgebreid netwerk in de zakenwereld beschikken. Met de juiste connecties kom je sneller waar je moet zijn.”

Ticket naar de zon

Het werkterrein van Immo-Wereld strekt zich uit tot ver buiten Limburg. Zéér ver, zelfs. Benny: “We helpen klanten met de aan- en verkoop van vastgoed in het buitenland, voornamelijk Spanje en Curaçao, het grootste eiland van de Nederlandse Antillen, met een klimaat om van te dromen. In Spanje verhandelen we meer dan 2000 panden, vooral aan de Costa Blanca en Costa del Sol en op de eilanden Tenerife, Mallorca en Ibiza. De vastgoedprijzen liggen er aanzienlijk lager dan in ons land, je kunt er koopjes doen. Dankzij het dubbelbelastingverdrag tussen Spanje en België kan enkel het land waar de woning is gelegen belastingen innen. De Spaanse meerwaardebelasting ligt een stuk lager dan bij ons. Wat wil je nog meer?”

  • Benny Ceyssens - Immo-wereld
  • Weg naar Zwartberg 170/1 - 3530 Houthalen-Oost
  • 089 20 89 89
  • www.immo-wereld.be