Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

HR in het kwadraat

Solut

Ze heeft een passie voor human resources en is ‘met haar team’ dé expert in personeelszaken. Mireille Vandevorst profileert zich met haar bedrijf Solut als een strategische groeipartner voor kmo’s. “We bieden een hr-pakket van a tot z, een dienstverlening die veel verder reikt dan enkel lonen betalen of personeelsadministratie.”

Rekrutering met succesfactoren

Bij Solut vind je alle hr-diensten onder één dak: aanwerving, strategische organisatie, groei en beleid, hr-scan, personeelsadministratie, payroll en team coaching. Mireille en haar team benaderen elk aspect met een diepgaande focus. Ook in de rekrutering, waar ze volgens een 9-stappenplan te werk gaan, gekoppeld aan vijf succesfactoren om de geknipte medewerkers aan te trekken, te engageren en te behouden. “Wij komen eerst ter plaatse voor een uitvoerig intakegesprek, betreffende bedrijf, beleid, missie, visie, groei, collega’s en klanten, om daarna een zorgvuldig omschreven functie op te maken, te posten en gericht te promoten. Vervolgens gaan we headhunten naar potentiële kandidaten met het gewenste profiel. Na een screening maken wij een shortlist op van geknipte kandidaten. Zij worden uitgenodigd voor een interview en assessment bij Solut. Tijdens ditwervingsproces ontvangt de klant wekelijks een overzicht van de stand van zaken. Enkel de finale kandidaten worden uitgenodigd voor een klanteninterview, waarna een loonvoorstel wordt opgemaakt. De onboarding, de communicatie, het doorgeven van de loon- en arbeidsvoorwaarden en de opvolging gedurende drie maanden in combinatie met de opvolggesprekken zijn onze succesfactoren, deze garanderen een langetermijnrelatie met de aangeworven medewerker.”

Payroll PluS+

Met Payroll PluS+ zorgt Solut ervoor dat een ondernemer zich volledig kan toeleggen op bedrijfsgroei en klantenservice. “We denken vooruit en gaan verder dan alleen maar het afleveren van een loonbrief”, benadrukt Mireille. “Solut fungeert als een personeelsdienst op maat, in combinatie met payroll. Onze dienstverlening is toegespitst op kmo’s en omvat pro-actief handelen, advies in personeelsbeleid, ontslagbegeleiding, alternatieve verloning, personeelsadministratie, raadgeving op het vlak van sociale en sectorale wetgeving en zoveel meer. Als klant ben je geen nummer, maar geniet je de persoonlijke bijstand van een 24/7 bereikbare vertrouwenspersoon. Wij zorgen voor gemoedsrust en garanderen kostenbesparing door loonoptimalisatie. Plus: we bieden een gratis payroll- en verlofpakket aan en verwerken de lonen en de prestaties in het systeem.” Andere taken die Solut je uit handen neemt zijn onder andere organisatiestrategie en -beleid, team coaching en loopbaanbegeleiding. “Bovendien is Solut een erkend dienstverlener voor de kmo-portefeuille en VDAB-loopbaancheques, subsidies die mooi zijn meegenomen”, tipt Mireille. “Wij streven vóór alles naar gelukkige werknemers en tevreden werkgevers.”

Bedrijfsverhalen

Groep Claes Luc

Claes Luc heeft een gevestigde reputatie op het vlak van (delicate) binnenafbraakwerken en...

CTSL
Limburg

Het loopt op wieltjes bij CTSL. De Genkse onderneming is in Europa gerenommeerd voor zijn ...

Advocatenkantoor Geukens, Jennen, Wouters & Gielis

Advocatenkantoor Geukens-Jennen-Wouters-Gielis is een huis van vertrouwen. Het kantoor wer...