Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vandebroek Interieur Hart voor hout

PDF Versie

‘Interieurbezielers sinds 1947’. Met deze gevatte slogan slaat Vandebroek Interieur de nagel op de kop. Zaakvoerder Jan Hendrix steekt zijn trots niet onder stoelen of banken: “Al drie generaties lang realiseren wij kwaliteitsvolle interieurprojecten op maat. Vandaag blinken we uit in schrijnwerkerij, interieurontwerp en totaalafwerking voor particulieren, architecten en andere bouwprofessionelen.”

Harmonieus lijnenspel

Een familiewoning uit het Genkse mijnverleden omtoveren tot een eigentijdse villa voor een jong koppel? Vandebroek Interieur to the rescue! “We gingen de uitdaging aan om een modern, luxueus interieur te realiseren dat perfect in balans is met de charmante ruwbouwelementen uit de jaren vijftig”, vertelt Jan. “Samen met Buro B, de architect van de bouwheer, werkte ons team een eindontwerp uit met een unieke stijl. Van de loungehoek tot het kleinste kamertje. In het schrijnwerk keren telkens drie accenten terug: fineer van donkere notelaar, groene marmer en messing. Op deze wijze bouwden we het hele interieur uit tot een harmonieus lijnenspel. Mét respect voor het sterke karakter van de oorspronkelijke woning.”


Blanco inkomhal

Op de Antwerpse site Nieuw Zuid is het residentiële nieuwbouwproject Zuiderzicht verrezen. Deze majestueuze woontoren telt 25 bouwlagen en 141 appartementen. Hoofdaannemer Interbuild klopte aan bij Vandebroek Interieur om op de werflocatie een huzarenstuk te leveren. “Onze interieurbezielers hebben de wandbekleding van de vijf meter hoge inkomhal en van de ruimten rondom de liftdeuren op elke verdieping geplaatst”, legt Jan uit. “De inkomhal heeft een rustgevende uitstraling. Dit wordt vooral gevisualiseerd door de verticale houten balken afgewerkt met eikenfineer die van de wanden naadloos overgaan in de deuren. Na twee maanden was de klus al geklaard, onder het goedkeurend oog van de aannemer en de architect.”

Rode draad

Complexiteit is de rode draad die door de projecten van Vandebroek Interieur loopt. Jan verduidelijkt: “Als interieurbezielers gaan we geen enkele uitdaging uit de weg. Daarom ligt de lat al 73 jaar op ambitieuze hoogte. Wij maken het verschil met onze rijke traditie in schrijnwerk en technische knowhow. Van bijzondere meubels en creatieve interieurs tot professionele totaalafwerking. Van ontwerp en productie tot montage en plaatsing. Ons gespecialiseerd team is van alle markten thuis en bouwt interieurs voor woningen, kantoren, apotheken, winkels, noem maar op. Ook in de snelheid van uitvoering is Vandebroek Interieur onklopbaar. En daar plukken onze klanten de vruchten van.”