Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Alulim Groeimotor op volle toeren

PDF Versie

Als een rots in de branding zwaait Alulim de plak in aluminiumconstructies. De onderneming floreert als nooit tevoren en staat aan de vooravond van een troonswisseling. “Het ondernemerschap moet wel erfelijk bepaald zijn”, merkt zaakvoerder Jos Jeunen fijntjes op.

Jonge garde aan zet

Alulim behoort bij de absolute top in zijn branche. Het bedrijf uit Oudsbergen blinkt uit in de constructie van aluminium ramen, deuren, raamgevels, gevelbekleding, glazen constructies, rolluiken en diverse soorten zonwering. Sinds de oprichting in 2007 is de onderneming jaar na jaar gegroeid als kool. Nu Jos in juli met pensioen is gegaan, kan hij Alulim stilaan met een gerust hart overlaten. Op termijn neemt dochter Hanne samen met twee anciens – Wouter Peerlings en Niek Gerards – de firma van haar vader over. Toch is Jos zijn rustige oude dag nog niet aangebroken. “Ik blijf in de eerstvolgende jaren nog de eindbeslissing nemen. Intussen kan de jonge garde zich volle bak inwerken en hoe langer hoe meer op het voorplan treden.”

Doortastende aanpak

Ook in tijden van crisis en een kwakkelende economie draait de groeimotor van Alulim op volle toeren. Enerzijds is het aantal arbeiders in vast dienstverband met 10 procent gestegen, anderzijds is er geïnvesteerd in een tweede vrachtwagen om de bevoorrading te optimaliseren. Jos verklaart zich nader: “Onze omzet piekt wanneer de conjunctuur daalt. Het geheim van dit succes? We pakken al 13 jaar uit met een topproduct en doen alles in eigen beheer. Plus: wij kunnen terugvallen op vaste en betrouwbare leveranciers. Zo zijn we al sedert onze opstart in zee gegaan met de gerenommeerde Duitse aluminiumproducent Schüco, een keiharde garantie voor kwaliteit. Alulim is een van hun grootste afnemers in België. Dit alles maakt dat wij in staat zijn om zowel moeilijke als drukke perioden glansrijk te counteren.” Expansie is altijd al een drijfveer geweest in het succesverhaal van Alulim. “In het najaar van 2019 hebben we een montage-unit opgestart in Nazareth, nabij Deinze”, vervolgt Jos. “Deze nieuwe vestiging met de naam Alulim West stelt ons in staat om ons product nog beter in de markt te zetten in Oost- en West-Vlaanderen. Wij spelen er zeer kort op de bal met een omvangrijke stock van materialen en benodigdheden. Bovendien vertrekken onze monteurs nu rechtstreeks vanuit de unit naar de lokale werven in beide provincies. Zo ontloopt ons team de alsmaar toenemende tijd- en geldverslindende files en verkeersinfarcten én vergroten we onze efficiëntie. Daardoor rijven wij ook aan de andere kant van het land het ene na het andere project in villa-, kantoor- en industriebouw binnen. Onze doortastende, klantgerichte aanpak werpt vruchten af.”

  • Jos Jeunen - Alulim
  • Nijverheidslaan 1563 - 3660 Oudsbergen
  • 089 30 83 37
  • www.alulim.be