Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Pglas Glas met een glimlach

PDF Versie

Glazen deuren, douchewanden, balustrades, vloeren, gelakt glas en stalen deuren met glas: Pglas uit Tielen plaatst ze met oog voor precisie en vakmanschap, maar tegelijk ook met een brede glimlach. “We willen onze klanten echt blij maken wanneer ze met Pglas in zee gaan. Bij ons geen bandwerk!”

Pietjes-precies

Zelden twee ondernemers met zoveel positivisme en enthousiasme over hun bedrijf horen praten als Ruth Renders en Peter Van Bouwel, het koppel dat aan het roer staat van Pglas. “Wij doen ons best om dat enthousiasme over te dragen op onze klanten”, zegt Ruth. “Onze losse en informele aanpak werkt aanstekelijk. Geen stijve begroeting, eerder: hey, kom binnen! Je hebt niet het gevoel dat je hier een winkel binnenstapt. We hebben als het ware geen toonzaal, wel een woonzaal. Een showroom waar je inspiratie kunt opdoen. Ons team wil klanten op ideeën brengen en dat lukt makkelijker in de setting van een woonkamer of een badkamer. In onze beginjaren ontvingen wij de klant trouwens écht bij ons thuis, waar we onze glasproducten hadden opgesteld.” Wie zijn interieurglas laat plaatsen door Pglas, moet vóór alles een prettige ervaring beleven. “Let wel, wij zijn geen nonchalante sjarels!”, merkt Peter op. “Ieder van ons is een pietje-precies in wat hij of zij doet. Onze plaatsers zijn stuk voor stuk vakmannen die zeer deskundig te werk gaan. Stopcontacten of andere elementen worden netjes ingewerkt. Een bijkomende troef: we hanteren een strakke planning en timing, wat in de bouw niet altijd evident is. Na de plaatsing proberen wij de werf of de woning zo netjes mogelijk achter te laten. Kijk, ook dat maakt het plezant om ons in te schakelen.”

Plezier in het werk

Amper een jaar na de opstart werden Ruth en Peter door de Confederatie Bouw gelauwerd met de titel Jonge Vlaamse Aannemer van het Jaar. Sindsdien gaat het hard voor Pglas. Ruth: “We plaatsen zowel bij bedrijven als bij particulieren. Pglas werkt samen met architecten en aannemers, onze professionele klanten zijn verzekeringskantoren, boekhouders, notarissen, noem maar op. Momenteel zetten wij een team van zes plaatsers in dat we zo snel mogelijk willen upgraden tot drie autonoom werkende ploegen. De groei van Pglas mag in geen geval ten koste gaan van de persoonlijke touch en gezelligheid. Elke klant kent ons bij de voornaam. Dat willen wij zo houden.” Is het voor Ruth en Peter niet lastig om privé en werk te scheiden? “Neen”, lacht Ruth, “we hebben een duidelijke taakverdeling. Peter staat in voor de bestellingen, het uitwerken van complexe projecten, de opmetingen en de werfopvolging. Ik doe de boekhouding, hou de cijfers in de gaten en neem het dagelijks management op mij. Samen slagen wij er goed in om het plezierig te houden.”

  • Ruth Renders - Pglas
  • Kemelbeekstraat 2 - 2460 Tielen
  • 014 89 01 89
  • www.pglas.be