Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Fresh Tray Services Gerecycleerd staat netjes

PDF Versie

“No more ‘peuken’ on the ground!”, klinkt het resoluut bij Fresh Tray. “Onze inox peukenzuilen houden de ingang van bedrijven en andere plaatsen netjes”, zegt zaakvoerder Maarten Claes. “De opgehaalde sigarettenpeuken worden gerecycleerd tot een grondstof voor 3D-printers. Klanten zoals Corda Campus, Sint-Franciscusziekenhuis, UZ Leuven en de stad Aarschot halen voortaan opgelucht adem.”

Q / Hoe bind je de strijd aan tegen de peuken die dagelijks op de grond belanden?
Maarten: “We hebben een peukenzuil uit kwalitatieve, brandwerende inox ontworpen. In de smalle openingen aan de zijkanten kan je enkel sigarettenpeuken en geen ander afval deponeren, de peuk doof je eventueel uit op de grille. Via een trechter komen de peuken terecht in een cassette, die de stompjes onttrekt aan het zicht. De trechtertechnologie voorkomt eveneens ontbranding en laat zelfs geen sigarettendamp ontsnappen. Aan de bovenzijde van de Fresh Tray is een schuin afdakje voorzien, zodat er op de zuil geen afval kan worden achtergelaten. Het geheel is stevig verankerd in de bodem en bestand tegen alle weersomstandigheden.”

Q / Je bestempelt de Fresh Tray als een recyclagestation. Wat bedoel je daarmee?
Maarten: “Ons team komt tweewekelijks langs om elke peukenzuil professioneel én ecologisch te reinigen. Een gebruikte cassette die tot 2000 peuken kan opvangen wordt ter plaatse vervangen, luchtdicht afgesloten en meegenomen voor cleaning. De peuken zelf stockeren wij in containers en worden door een externe firma volledig gerecycleerd. Op die manier halen we giftige sigarettenpeuken uit het milieu en dragen wij een steentje bij aan een groenere aarde.”

Q / Dat is een lovenswaardig initiatief. Welke service leveren jullie aan de klant?
Maarten: “De Fresh Tray wordt kosteloos geïnstalleerd en onderhouden op basis van een maandelijks onderhoudscontract. Onlangs hebben we ons assortiment uitgebreid met onder andere hygiënestations en desinfectiezuilen. Die kan je ook eenvoudigweg met enkele muisklikken bestellen in onze webshop.”

  • Maarten Claes - Fresh Tray Services
  • Graaf de Theuxlaan 6 - 3550 Heusden-Zolder
  • 0475 79 02 03
  • www.freshtray.eu