Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

D-Design Functioneel design

PDF Versie

Al meer dan 35 jaar ligt D-Design in de bovenste lade voor de professionele en functionele inrichting van kapsalons. Vandaag zet het designbureau uit Heusden-Zolder zijn ervaring en expertise ook in voor het ontwerpen van interieurs van apotheken en kantoren. De focus is helder: “De functionaliteit moet op gelijke hoogte staan als de esthetiek, anders geraakt het evenwicht zoek.”

Kennis van zaken

Alles wat groot is, was ooit klein. In 1982 verdiende ondernemer Patrick Degraen zijn brood met het verkopen van shampooflessen . “Van verdeler van kappersproducten zijn we over de jaren heen uitgegroeid tot brand manager en ontwerpbureau. Toen ik het idee had dat ik meer kon bieden dan wasunits en stoelen, heb ik een interieurarchitect in dienst genomen. Met als resultaat dat wij meer en grotere projecten konden realiseren. Zeven jaar geleden hebben we geïnvesteerd in een showroom van 500 vierkante meter, een van de mooiste in zijn soort. Dankzij onze ervaring en expertise in interieurarchitectuur halen wij ook opdrachten binnen voor de inrichting van apotheken en kantoren. Onze meerwaarde zit hem in het feit dat we een uitzonderlijke kennis bezitten van wat wij doen. Ons team weet perfect hoe een kapsalon in elkaar zit: looprichtingen, productinformatie, noem maar op. Idem dito voor apotheken en kantoren: we hebben hun noden en verwachtingen tot in de kleinste details geanalyseerd. Belangrijk is dat wij inrichten wat we kennen. De functionaliteit staat op gelijke hoogte met de esthetiek. Als het ene de bovenhand neemt over het andere, geraakt het evenwicht zoek.”


Gratis grondplan

Wie wil weten waar D-Design voor staat, moet maar eens het prachtige Café Beauté in Hasselt binnenstappen. Patrick: “Wij maken van elk project een fotoreportage. Dat is meteen onze catalogus. We hebben niet tientallen, maar honderden kapsalons ingericht. Wie op zoek is naar een ontwerp dat niemand anders heeft, komt bij D-Design uit. Onze architecten werken samen met de klant een concept uit. Het grondplan stellen wij gratis op, voor al onze klanten. We kunnen grondige verbouwingen aan, inclusief vloeren en schilderwerken die een trouw team van aannemers tot in de puntjes uitvoeren. In samenwerking met EB Lease, een afdeling van Europabank, bieden wij onze diensten nu zelfs via een leasingformule aan.”

Onze meerwaarde zit in onze uitzonderlijke vakkennis.


Jong team

D-Design is onderdeel van D&D Group, een vaste waarde in de kapperssector in Limburg. De groep steunt op verschillende pijlers: D&D Kappersgroothandel is leverancier van kappersmaterialen, in de Update Academy kan je je als kapper bijscholen, bij D-Design ligt de focus op inrichtingen. Patrick: “Ik heb een team van jonge medewerkers rond mij verzameld. Mijn zoon en mijn schoondochter staan klaar om in mijn voetsporen te treden. Het doet me geweldig veel deugd dat zij de zaak willen verderzetten. Wist je trouwens dat de naam van mijn zoon, Dries, verwerkt zit in de naam D&D Group? Die verzekerde opvolging wekt vertrouwen bij onze klanten. We gaan niet op in een grote groep, wij blijven dicht bij onze klanten staan. In de toekomst met mij als adviseur aan de zijlijn. Helemaal stoppen met werken, daar heb ik geen zin in.”