Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Roux Expansie in de verf

PDF Versie

Roux breidt uit. De verfgroothandel met hoofdzetel in Genk heeft in Mol een tweede vestiging geopend. Het traditierijke familiebedrijf bestaat al sinds 1960 en beheert een rijkgevulde klantenportefeuille van professionele schilders en kleinhandelaars. “Onze geografische expansie is een volgende stap in de groei van onze onderneming.”

Beleving en opleiding

Eddy Oeyen geeft het ondernemerslandschap kleur. Sinds hij in 2012 is aangetreden als algemeen directeur van Roux, steekt het bedrijf zijn expansiedrift niet onder stoelen of banken. Het nieuwe filiaal in Mol voegt de daad bij het woord. Eddy: “Ikzelf ben van Retie. Nu mijn zoon Jeff ook in de zaak is gestapt, was de tijd rijp om onze activiteiten in de Kempen uit te breiden. Aan de Nijverheidsstraat in Mol heeft hij de leiding over een winkel waar we verf, maar ook lijmen, plamuursels, vloer- en wandbekleding en allerlei gereedschap verkopen. Alles wat de vakman nodig heeft om goed werk te leveren.” Het pand is in meerdere opzichten uniek. “Wij pakken er uit met vier belevingsruimten of -boxen, waar Italiaanse verftechnieken worden gecombineerd met behangcollecties van onder andere Arte en Khrôma. Plus: we beschikken op deze locatie over een permanent opleidingscentrum met een oppervlakte van 150 vierkante meter. Naast professionele klanten zoals interieurarchitecten en immobiliënmakelaars komen de schilderscholen van Mol en Geel er over de vloer om opleidingen te volgen. Op die manier onderhouden wij nauwe banden met het lokale vakonderwijs. Nog een troef: onze groothandelszaak in Mol is ook het ideale servicepunt voor Limburgse klanten die op werven in de Kempen of de provincie Antwerpen aan de slag zijn. Zij kunnen er snel in en uit lopen voor een pot verf, borstel, tape of andere benodigdheden. En dat wordt bijzonder gewaardeerd.”

Dicht bij de klant

Het magazijn van Roux blijft gevestigd in Genk. “We verdelen een zeer breed aanbod aan producten en een gevarieerd assortiment van topmerken”, vertelt Eddy. “Omdat schilders tegenwoordig vaak totaalprojecten realiseren, bieden wij ook een heel arsenaal van vloer- en wandbekleding aan. Verder zijn we een klankbord en staan wij bekend om ons juiste advies. Professionals kunnen bij ons aankloppen voor de voorbereiding en de concrete uitwerking van hun verfplannen. We bieden technische ondersteuning, reiken oplossingen aan en bepalen samen het kleurenpalet voor een opdracht. Roux is een kmo die dicht bij haar klanten staat.”

Verdere uitbouw

Een zoon die in de voetsporen van zijn vader treedt, wat doet dat met een ondernemer? “Het is natuurlijk een totaal nieuwe uitdaging”, oordeelt Eddy. “Jeff weet van aanpakken en doorzetten. Mijn zoon staat ook op technisch vlak sterk in zijn schoenen. Hij komt uit de branche, heeft vijf jaar ervaring als schilder en kent de stiel als zijn broekzak. Daardoor is het gemakkelijker om een gesprek op niveau te voeren met onze klanten. Ja, ik heb er een goed oog in: de nieuwe winkel in Mol heeft alles in huis om de verdere uitbouw van onze verfgroothandel een boost te geven.” De toon is gezet. Wat brengt de toekomst voor Roux? “Mochten wij dit tempo kunnen voortzetten en onze ploeg van gemotiveerde medewerkers bij elkaar kunnen houden, dan is er nog groeipotentieel. Maar eerst zetten we alles op alles om ook van het filiaal in Mol een succesverhaal te maken. Onze toekomstplannen zijn ambitieus, wij gaan in geen geval op onze lauweren rusten!”

  • Eddy Oeyen - Roux
  • Bosdel 57 - 3600 Genk
  • 089 30 06 90
  • www.rouxnv.be