Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Sublimix De smaak is raak

PDF Versie

Weinig tijd om te koken of geen zin om uren te slijten in de keuken, maar je wilt wel lekker en gevarieerd eten? Sublimix to the rescue! “We spelen een inspirerende en oplossingsgerichte rol door haalbare, smakelijke, creatieve en gezonde gerechten voor te schotelen”, zegt zaakvoerder Pascal Van der Veken. “Wij halen alles uit de kast om de culinaire beleving van iedereen naar een hoger niveau te tillen.”

The guy next door

Sublimix ontwikkelt sublieme voedingswaren en legt daarbij de focus op smaak en gezondheid. Toch beperkt de Lommelse onderneming zich niet louter tot het aanbieden van producten, maar investeert ze eveneens in customer experience. “We vertellen hoe je onze smaakmakers optimaal kunt inzetten bij de bereiding van je maaltijden”, legt Pascal uit. “Naast allerlei kooktips en weekmenu’s op onze website en een populaire blog over gerechten, geven wij ook gratis proefmonsters mee met aangekochte producten. Consumenten kunnen ons eender welke voedingsvraag stellen, Sublimix staat bekend als the guy next door.”

Sublimix tilt je culinaire beleving naar een hoger niveau.

Gezondste bakstof

Het brede assortiment van Sublimix staat bol van de bouillons, sauzen, soepen, kruiden, dressings, bak- en braadproducten en oliën. Pascal: “De hoeksteen van ons bedrijf is Tellofix Gold. Deze magere groentebouillon en alleskruider is vrij van dierlijke vetten, cholesterol, gluten en lactose. Met Tellofix Gold zijn we ook een belangrijke speler in grootkeukens, woonzorgcentra en de horecasector.” Een ander succesnummer is Cuissana, de gezondste bakstof op de markt volgens Pascal. “100 procent pure cacaoboter in poedervorm, zuiver plantaardig en zonder additieven. Het stearinezuur in cacaoboter heeft geen negatieve invloed op het cholesterolgehalte en is veilig voor hart- en bloedvaten. Door de hittebestendigheid verbrandt het vetzuur niet en komen er ook geen kankerverwekkende toxines vrij. Je kunt Cuissana benutten om gezond te bakken, braden, sauteren, grillen, barbecueën en wokken. Een tip: paneer je ingrediënten vooraf met het poeder. Op die manier schroeien ze sneller dicht bij hogere temperaturen en blijven de natuurlijke, smaakvolle sappen bewaard. Bovendien verbruik je zo zes tot acht keer minder vet dan bakken met gewone boter of olie in de pan. En dat kan tellen!”

Olijfolie met biolabel

Nieuw in het gamma is Olio, een eigen biologische extra vierge olijfolie. “Dit bijzondere product komt rechtstreeks van een gepassioneerde olijfboer in het Zuid-Italiaanse Calabrië”, vertelt Pascal. “De olijven worden er met de hand geplukt en binnen 12 uur na de oogst koud geperst. Het resultaat? Een authentieke en gebalanceerde olijfolie met een fruitige, geurige, lichte en delicate smaak. Ideaal voor koud gebruik in pasta’s, salades, vinaigrettes en sauzen en voor de bereiding van gestoofde gerechten. Onze Olio met biolabel is verkrijgbaar in 250- en 500-milliliterformaat en in een portieverpakking van 15 milliliter voor horecazaken.” Sublimix verdeelt al zijn producten via openbare markten, diverse retailkanalen en een eigen webshop. “Die is 24/7 altijd en overal bereikbaar”, benadrukt Pascal. “Bezoekers kunnen filteren naargelang hun noden en met een simpele muisklik zelfs zoutarme, glutenvrije, lactosevrije of vegetarische producten in de online winkelmand droppen. Handig toch?”

  • Pascal Van der Veken - Sublimix
  • Lodewijk de Raetstraat 66 - 3920 Lommel
  • 011 54 76 45
  • www.sublimix.be