Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Flexorius De Flexoriaanse aanpak

PDF Versie

De wondere wereld van human resources is voor veel kmo’s een onbekende wereld. Het jonge en ambitieuze hr-bureau Flexorius uit Herk-de-Stad wil ondernemers de ogen openen door de link te leggen tussen het hart en het hoofd. “We ondersteunen bedrijven in de groei van hun menselijk kapitaal. Hoe groter dat kapitaal, hoe sterker het bedrijf.”

Participatiemodel voor hr

“Wanneer we kmo’s de vraag stellen wat hr voor hun bedrijf inhoudt, komen ze vaak niet verder dan: de lonen uitbetalen.” Katrien Vanrusselt, die samen met Bert Van Aerschot Flexorius runt, weet dat er nog werk aan de winkel is. “Minstens even belangrijk als ‘harde hr’, zeg maar de loonadministratie en de arbeidscontracten, is de ‘softe hr’ ofwel welzijn op het werk, psychosociale risicoanalyses, opleidingsplannen, het functioneren in een team, het oplossen van conflicten. Veel kmo’s hebben wel de wil om te investeren in personeel, maar niet de expertise. Als hun bedrijf groeit, kennen ze de hr-taken toe aan iemand die daar niet echt voor is opgeleid.” Daarom heeft Flexorius een participatiemodel ontwikkeld, waarbij de hr-specialist de personeelszaken van de klant voor onbepaalde tijd in handen neemt. Bert: “Wij voeren een scan uit, definiëren doelstellingen en zien toe op de correcte uitvoering van actiepunten. We staan klanten ook bij in hun dagelijkse hr-beslommeringen. Welke regelingen moet de werkgever in coronatijden treffen met het personeel als de scholen sluiten? Wat als een van de medewerkers in quarantaine moet? Door de vele reglementen en moeilijke wetgeving weten klanten vaak niet waar zij aan toe zijn. Maar ze weten wel: als wij een vraag stellen aan Flexorius, krijgen we snel het juiste antwoord.” Bert en Katrien investeren volop in hun bedrijf. “Volgende zomer neemt ons team zijn intrek in nieuwe kantoren in Lummen. De bouwwerken zijn gestart. Ook nieuw is Flexorius Academy, een online platform waar je onze degelijke opleidingen over meerdere hr-topics kan volgen.”

Inzetten op werkbaar werk

De juiste medewerkers vinden is allesbehalve eenvoudig in de war for talent, ze in huis houden nog veel minder. Katrien: “Bedrijfsleiders die de handen vol hebben met hun corebusiness, dreigen de zorg voor hun medewerkers uit het oog te verliezen. Investeren in werkbaar werk is echter geen overbodige luxe. Wie werkbaar werk heeft, leert sneller en beleeft meer plezier aan zijn werk. Die zal niet zo snel op zoek gaan naar een andere baas.” Bert: “Sinds kort voorziet het Europees Sociaal Fonds werkbaarheidscheques. Bedrijven die inzetten op werkbaar werk, krijgen van het ESF tot 60 procent van de projectkost – met een maximum van 10.000 euro – terugbetaald. Met deze cheques kan je bij Flexorius terecht voor begeleiding en advies. Wij brengen in kaart waar je staat op het vlak van hr, leren je de principes van performance management en helpen je met het creëren van een happy place to work. Je zal versteld staan van welk verschil dat kan maken op de werkvloer!”

  • Bert Van Aerschot & Katrien Vanrusselt - Flexorius
  • Vezerlaan 1/1 - 3540 Herk-De-Stad
  • 013 29 74 45
  • www.flexorius.hr