Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Van Havermaet Cijfers en letters

PDF Versie

Batman had Robin, ondernemingen kiezen voor Van Havermaet als rechterhand. “Bedrijfsvoering wordt steeds complexer, wij scheppen eenvoud en duidelijkheid. We richten onze blik op de perspectieven van een onderneming. Wij verlenen financieel, juridisch en fiscaal advies om je toekomst perfect in kaart te brengen aan de hand van jouw cijfers uit het verleden.”

Informele en familiale sfeer

Ondernemers moeten ondernemen. Van Havermaet neemt alle taken over die geen deel uitmaken van de corebusiness van de ondernemer. “We analyseren wat de behoefte van een onderneming is en proberen de benodigdheden in te vullen”, verduidelijkt Jan Geuens, regioverantwoordelijke voor Noord-Limburg. “Onze rol is die van de rechterhand. Wij buigen ons over de cijfers, zeg maar accountancy en corporate finance, maar kijken ook naar de letters, oftewel het juridische en het fiscale luik.” Joeri Geerinck, regioverantwoordelijke voor Genk, vult aan: “Ons team begeleidt niet enkel de onderneming, maar ook de ondernemer. We bouwen een vertrouwensband op met ondernemers. Dat merk je meteen: Van Havermaet is geen bedrijf dat indruk tracht te maken met een chique inkomhal en werknemers met pak en das. Onze vergaderzalen zijn zodanig ingericht dat je je aan de keukentafel waant. Wij creëren een informele en familiale sfeer. Een sfeer waarin klanten zich thuis voelen.”

Expertises onder één dak

Maar vergis je niet: professionaliteit staat boven gezelligheid. Jan: “We beschikken over een team van maar liefst 210 experts, verspreid over vestigingen in Hasselt, Genk, Lommel, Herentals en Brussel, maar toch bouwen wij een persoonlijke band op met elke klant. Hoe dat kan? Ons bedrijf is opgedeeld in een cluster van kleine accountancy-teams, met daarboven managers die de werkplanning aansturen en de klantenportefeuilles beheren. Die structuur stelt ons in staat om snel en efficiënt te handelen.” Joeri: “Van Havermaet is een grote organisatie, maar met de flexibiliteit van een kmo. We brengen een zeer breed spectrum van expertises onder één dak. Omdat veel van onze klanten ook over de grenzen heen willen ondernemen, hebben wij ons aangesloten bij het internationaal netwerk Morison KSI, met 375 kantoren in 88 landen. We begeleiden Belgische ondernemingen in hun buitenlandse expansie en helpen buitenlandse ondernemingen die in ons land mensen op een correcte manier willen tewerkstellen.”

Investeren in de toekomst

Als de toekomst van de klant in goede handen is, geldt dat dan ook voor de toekomst van Van Havermaet zelf? Joeri: “Ons departement Labo 65 heeft de opdracht om na te denken over de toekomst van onze business. Wij denken out of the box om vernieuwende tools te ontwikkelen. Met VH Invest, een andere poot van onze onderneming, participeren we in andere bedrijven die volgens ons een zonnige toekomst tegemoet gaan.” Jan: “Investeren in onze toekomst betekent ook: investeren in IT. Van Havermaet automatiseert zijn processen en de verwerking van gegevens. Zo worden bijvoorbeeld besprekingen met klanten digitaal opgeslagen en ondersteund. Aan de hand van geavanceerde en geautomatiseerde analyses kunnen wij een accuraat beeld schetsen van de gezondheid en de waarde van een bedrijf. We beschikken over een eigen IT-afdeling en dat blijkt een enorme troef.”

  • Jan Geuens & Joeri Geerinck - Van Havermaet
  • Diepenbekerweg 65 - 3500 Hasselt
  • 011 30 13 50
  • www.vanhavermaet.be