Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Flexorius Bundeling van hr-oplossingen

PDF Versie

Flexorius, het geesteskind van ondernemer Bert Van Aerschot en hr-experte Katrien Vanrusselt, wil human resources naar een hoger niveau tillen. De visie en ambitie van het jonge hr-bureau uit Herk-de-Stad zijn duidelijk: “We laten bedrijven groeien door hen volledig of gedeeltelijk te ontzorgen in hun personeelsbeleid.”

De war for talent, de behoefte aan een betere work-life balance, de plaag van burn-outs, de trend van jobhopping, … De uitdagingen voor bedrijven en organisaties op het vlak van human resources zijn groter dan ooit. Bert Van Aerschot en Katrien Vanrusselt, de oprichters en zaakvoerders van Flexorius, hebben een formule ontwikkeld om de vraag en het aanbod in de arbeidsmarkt optimaal op elkaar af te stemmen. Katrien: “Wij denken dat we het verschil kunnen maken door de link te leggen tussen het hart en het hoofd. Kennis van processen én een hart voor mensen. Organisaties die uitgroeien tot sterke ecosystemen, zijn organisaties die slim inspelen op de wijzigende behoeften van de arbeidsmarkt. Wij ondersteunen ondernemingen in de groei van hun menselijk kapitaal. Hoe groter het menselijk kapitaal, hoe sterker het bedrijf.”

Participeren en doelstellingen definiëren

Flexorius zoekt de juiste mensen voor de juiste positie in een onderneming. Daarnaast steekt het gespecialiseerde bedrijf werkgevers een handje toe om de juiste processen voor hr op te zetten. Bert: “Met de Flexoriaanse aanpak bieden we een antwoord op alle facetten van hun hr-problematiek. Even belangrijk als ‘hard hr’, zeg maar de loonadministratie en de arbeidscontracten, is de ‘soft hr’: welzijn op het werk, psychosociale risicoanalyses, loonschalen koppelen aan evaluatiegesprekken, opleidingsplannen, het functioneren in een team, het oplossen van conflicten en ga zo maar door.” De diensten van Flexorius zitten vervat in drie modules: interim management, projects en participation. “Voor sommige klanten detacheren wij een van onze experts om tijdelijke tekorten in hun hr-afdeling in te vullen”, vervolgt Bert. “Anderen huren ons in voor specifieke taken, bijvoorbeeld een bevraging en rapportage over het welzijn van de werknemers gekoppeld aan actiepunten die daaruit voortvloeien. Speciaal voor de kmo-markt hebben we een participatiemodel ontwikkeld waarbij wij over een langere periode deelnemen aan het hr-beleid in een onderneming en samen doelstellingen definiëren. Een participatie heeft voor ons geen gedefinieerd eindpunt. Enkel een doel.”

Erkend dienstverlener

Flexorius organiseert eveneens workshops en – in coronatijden – webinars over actuele topics zoals telewerk en coaching vanop afstand. Katrien: “We stemmen de onderwerpen af op de noden van de markt. Momenteel staan rekrutering en selectie in veel bedrijven op een laag pitje, maar ze hebben altijd wel vraag naar ondersteuning van hun hr. Daar staan wij klaar voor. We zijn erkend dienstverlener van de kmo-portefeuille, een onmiskenbaar pluspunt.”

Complementair duo

Katrien, die jarenlange ervaring heeft in hr, is het gezicht van Flexorius. “Ik zorg ervoor dat onze klanten tevreden zijn.” Bert, ingenieur van opleiding aangevuld met een MBA aan de Vlerick Hogeschool, is naar eigen zeggen vooral actief op de achtergrond. “Met de boekhouding, financiën, IT en strategie. Wij zijn ons bedrijf gestart aan de keukentafel. In drie jaar tijd zijn we uitgegroeid tot een solide kmo met 12 medewerkers. Die groei willen wij bestendigen. Eerst en vooral op de Limburgse markt. Volgend jaar verhuizen we van Herk-de-Stad naar Lummen, een knooppunt vanwaaruit wij ondernemers in heel Limburg vlot kunnen bereiken en ondersteunen.”

  • Katrien Vanrusselt & Bert Van Aerschot - Flexorius
  • Vezerlaan 1/1 - 3540 Herk-De-Stad
  • 013 29 74 45
  • www.flexorius.hr