Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Alle technieken onder één dak

Electro Technics

Electro Technics ligt in de bovenste lade bij vooraanstaande bouwondernemingen zoals Democo, Vandebos en SOM Project. Niet verwonderlijk, want Roberto Porco en zijn zonen Kenneth en Jordy maken er een erezaak van dat opdrachten perfect worden afgewerkt, binnen de afgesproken termijn. “Uitmuntende service, topkwaliteit, waterdichte afspraken, glasheldere communicatie. Dat zijn onze sleutelwoorden.”

Betrokken partij

Electro Technics bundelt alle technieken onder één dak. “Onze totaalaanpak slaat aan”, bevestigt Roberto. “Twee projecten in uitvoering zijn Bree & Breughel, een nieuwbouwcomplex met 20 flats in Hasselt voor Democo, en residentie Schuerehof in Bilzen waar SOM Project 22 appartementen realiseert, verdeeld over drie woonvolumes. Op beide locaties plaatst ons team zowel elektriciteit als verwarming en sanitair. We worden van het begin af betrokken bij deze projecten. Door mee te denken met de aannemer zijn de technieken al tijdens de ontwerpfase vastgelegd. Voor de start van de werkzaamheden wordt dus ook rekening gehouden met ventilatiekanalen en noodzakelijke doorvoeringen voor leidingen en afvoeren. Hoe vroeger wij worden ingeschakeld in het bouwproces, hoe vlotter de werf verloopt. Onze knowhow is de dag van vandaag een aanzienlijke meerwaarde voor de aannemer.”

Projecten bij de vleet

Grootschalige elektriciteitswerken, uitgevoerd in opdracht van toonaangevende bouwondernemingen, zijn de corebusiness van Electro Technics. Enkele referenties? Roberto somt op: “De Bonnefant in Hasselt met 49 appartementen, 36 assistentiewoningen en 5 skyhouses. Herontwikkelingsproject De Dams in Antwerpen, waarbij oude schoolgebouwen worden omgebouwd tot 117 appartementen en een grote woning. Woonproject Hastrid in Hasselt-centrum dat bestaat uit drie aparte gebouwen met in totaal 60 appartementen. En tot slot residentie Roos, een nieuwbouwproject in Lummen, goed voor 30 duurzame en energiezuinige appartementen.”

Uitbouw HVAC-activiteiten

Nu zijn zonen Kenneth en Jordy hoe langer hoe meer het voortouw nemen, ziet Roberto de HVAC-activiteiten bij Electro Technics sterk toenemen. “Momenteel stellen we in deze poot van het bedrijf vijf vakmannen te werk. Tegen eind 2021 willen wij dit aantal verdubbelen, zodat er in totaal 25 medewerkers continu aan de slag zijn op de werven. We krijgen ook regelmatig de vraag of wij ventilatiesystemen reinigen en bekijken daarom de mogelijkheden om hiervoor een ploeg op te starten.”

Bedrijfsverhalen

PUUR Ondernemen

Wat geldt voor topsporters, geldt ook voor ondernemers: ze worden sterker en beter dankzij...

Polydak
Kempen, Limburg

Het gaat Polydak voor de wind. De specialist in platte daken bestaat 40 jaar en neemt eind...

De Keyser Construct

De appel valt niet ver van de boom. Jef en Brent De Keyser zijn niet alleen vader en zoon,...