Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Claes Luc Raak met afbraak

PDF Versie

Binnenafbraakwerken zijn een kolfje naar de hand van het gemotiveerde team van Claes Luc. Daarnaast legt het gespecialiseerde bedrijf uit Beverlo zich toe op delicate afbraakwerken en vloerverwijdering. “Onze medewerkers zijn dagelijks in de weer op werven in heel België. Klantgerichtheid is ons handelsmerk. Wij denken met de klant mee en handelen elke opdracht met uiterste precisie af.”

Om afbraakwerken binnenshuis professioneel uit te voeren, heeft Luc eigenhandig een speciale machine ontwikkeld. “Onze gepatenteerde elektrische zitmachine. Daarmee zijn we in staat om zeer nauwkeurig soepele vloeren te verwijderen, inclusief lijmresten. Denk aan linoleum, vast tapijt, sportvloeren, parket en tegelvloeren”, zegt Luc.

Precies, correct en proper

Aannemers en interieurbouwers doen een beroep op Claes Luc voor het strippen van volledige gebouwen. Dochter Elien pikt in: “Onze ervaren en VCA-gecertificeerde vakmannen breken iedere ruimte zowel machinaal als manueel uit. We zweren bij precies, correct en proper werk. Na de werkzaamheden laten onze medewerkers de werf altijd kraaknet achter, tot volle tevredenheid van de opdrachtgever. Met behulp van ons uitgebreid, gevarieerd en modern machinepark kunnen wij in elk gebouw aan de slag gaan. Van appartementen, ziekenhuizen, retail en horeca tot kantoorgebouwen, sporthallen en industriële panden. Verder zijn we erkend door Monumentenzorg om delicate afbraakwerken aan onroerend erfgoed uit te voeren. Bovendien is ons bedrijf gecertificeerd voor asbestverwijdering en -transport.”

Extra services

Gaat niet, bestaat niet! Om deze leuze kracht bij te zetten, neemt Claes Luc als extra service ook beperkte ruwbouwwerken op de schouders. “Voorbeelden zijn het dichtmetselen van een deur- of raamholte en het plaatsen van een draagbalk of dorpels. Op die manier besparen wij onze klanten heel wat tijd en moeite. Om hen helemaal te ontzorgen, gaan we nog enkele stappen verder. Beton van bijvoorbeeld een liftput of een gietvloer breken we met de nodige precisie uit. En wij ontmantelen eveneens oude verwarmingsinstallaties, die moeten worden vervangen door nieuwe”, somt Luc op.

Radisson Blu Hotel

Een spraakmakend recent project is het Radisson Blu Hotel in Brussel, waar projectleider Guy Mivis sinds eind vorig jaar de werf opvolgt. “Vooral de benedenverdieping en de ingang worden er vernieuwd”, legt hij uit. “We hebben de oude vloer verwijderd en een nieuw betonnen dek gegoten. Op het gelijkvloers komt onder meer de ontbijtruimte. Daarnaast hebben wij op de eerste verdieping afbraakwerken uitgevoerd en de aanzet tot de opbouw van het balkon gegeven.”

Veelbelovende toekomst

Luc stelt graag orde op zaken. Een reorganisatie in 2019 heeft het pad geëffend voor een veelbelovende toekomst voor zijn onderneming. “We hebben tegelijk ons machinepark uitgebreid. Onze nieuwste aanwinst is een vrachtwagen voorzien van een hijskraan, die bouwmaterialen naar boven tilt en afbraakafval naar beneden laat zakken. Om al ons rollend materieel netjes te kunnen plaatsen, hebben wij onze bedrijfssite verruimd met 40 are. Claes Luc staat sterker dan ooit!”, besluit de zaakvoerder.
  • Elien Claes & Luc Claes - Claes Luc
  • Reservorenstraat 32 - 3581 Beverlo
  • 011 91 99 69
  • www.claeslucbvba.be