Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Primeur voor de benelux

NNP Automotive Group

Auto-onderdelenbedrijf NNP Automotive Group is sinds september verhuisd van Alken naar een dubbel zo groot bedrijfsgebouw aan de Henry Fordlaan in Genk. “Op de nieuwe locatie demonteren we naast gewone wagens ook elektrische voertuigen. Dat is een primeur voor de Benelux. Wij zijn klaar voor de auto van de toekomst!”, aldus CEO Kim Hermans.

Bijna nieuw en nieuw

NNP Automotive Group neemt al 15 jaar een unieke plaats in op de Europese markt. “We geven bijna nieuwe en – alsmaar meer – nieuwe originele auto-onderdelen een tweede leven”, vertelt Kim. “Van een complete motor, voorbouw en bumperset tot portieren, koplampen en versnellingsbakken. Die mechanische, elektronische en koetswerkonderdelen worden duurzaam gedemonteerd van onder meer testwagens van Audi, BMW, Citroën, Infinity, Mercedes, Mini, Nissan, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Smart en Volkswagen. Wij bieden ze aanzienlijk goedkoper aan. Afnemers zijn professionele garagehouders, carrosseriebedrijven, leasing- en verzekeringsmaatschappijen en overheidsinstanties. Wereldwijde export is goed voor 70 tot 80 procent van onze omzet.”

Klaar voor de auto van de toekomst!

Renault kiest voor NNP

“In 2017 is NNP Automotive Group explosief gegroeid zowel in omzet als in schaalgrootte”, schetst Kim. “Daarnaast klopte vorig jaar Renault Frankrijk bij ons aan. De autoconstructeur stelde voor om in te staan voor de demontage van zijn elektrische voertuigen, die bijvoorbeeld transportschade hadden opgelopen. Bovenop dit alles steeg de vraag van klanten om onze organisatie uit te bouwen tot een onestopshopping, die auto-onderdelen niet alleen verkoopt, maar ook officieel inleest, codeert en uitvoerig test en controleert op mogelijke fouten.” Sanne Driesen vult aan: “In alle voorspoed werden we met onze neus op de feiten gedrukt. Zo kregen wij te maken met logistieke problemen en waren we genoodzaakt een aparte demontageafdeling voor elektrische voertuigen op te starten conform de milieunormen. Een verhuis naar een geschikte locatie die al onze pijnpunten uit de weg ruimt, drong zich dan ook op.”

Grote stap voorwaarts

Het aangekochte bedrijfsgebouw in Genk heeft een totale oppervlakte van 6000 vierkante meter, waarvan 4000 vierkante meter bestemd is voor opslagruimte en telkens 1000 vierkante meter voor de demontageafdeling en de kantoren. “Bovendien komt de site in aanmerking om het gebouw in de toekomst nog uit te breiden”, voegt Sanne toe. Met de verbouwing en de ombouw van het bedrijfspand inclusief de aankoop van machines is een investering van drie miljoen euro gemoeid. Kim: “Wij implementeren een volledig nieuw magazijnsysteem, zodat de orderpicking van de verschillende auto-onderdelen vlot en snel kan verlopen. Verder maken we in de opslagruimte gebruik van elektrisch aangedreven magazijnwagens.” Ook op logistiek vlak is de nieuwe locatie aan de Henry Fordlaan in Genk een grote stap voorwaarts. “De strategische ligging en de uitstekende bereikbaarheid zijn enorme pluspunten. Bijkomend maken wij de afhaling van auto-onderdelen nog klantvriendelijker en breiden we onze dienstverlening uit door bestellingen aan huis af te leveren met eigen vervoer en chauffeurs.”

Bedrijfsverhalen

PUUR Ondernemen

Wat geldt voor topsporters, geldt ook voor ondernemers: ze worden sterker en beter dankzij...

Polydak
Kempen, Limburg

Het gaat Polydak voor de wind. De specialist in platte daken bestaat 40 jaar en neemt eind...

De Keyser Construct

De appel valt niet ver van de boom. Jef en Brent De Keyser zijn niet alleen vader en zoon,...