Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

United Experts Netwerk van experts

PDF Versie

“Eén netwerk, veel experts. Van aanvraag tot vergunning, van ontwerp tot begeleiding, van idee tot businessplan. En alles ertussen.” United Experts begeleidt bedrijven en doet al het mogelijke om ondernemers te verlossen van hun zorgen. “Zij kunnen zich blijven concentreren op hun kernactiviteit: ondernemen”, zeggen Stijn Keldermans en Filip Raymaekers.

Identiek DNA

Milieu, bodem, bouw en energie in de nijverheidssector en landbouw, bos- en natuurbeheer, stabiliteitsstudies, erfgoedprojecten, tuinbouw- en teeltadvies, diensten in het kader van biogasproductie, waterzuivering en de analyse van biomassa: het is slechts een greep uit de expertisedomeinen van United Experts. “Wij vormen, zoals de naam van ons bedrijf aangeeft, een netwerk van experts”, vertelt vennoot Stijn Keldermans. “Onze verschillende merken, 10 in totaal, hebben elk hun eigen competenties, maar delen wel de visie van de overkoepelende adviesgroep. We dragen hetzelfde DNA mee. Zo kunnen wij onze klanten totaaladvies aanbieden, van a tot z. Een klant kan bij ons terecht om een idee te laten uitwerken tot een solide businessplan. Of om een plan uit te stippelen voor het behalen van een vergunning. Na de vergunning wil de klant eventueel begeleiding bij de effectieve start van zijn bedrijf. Doorheen de jaren zijn we blijven groeien waardoor wij nu een breed gamma aan expertises kunnen aanbieden aan de klanten.”

Klanten ontzorgen

Bestuurder Filip Raymaekers vult aan: “Je moet ons zien als een holding met 30 aandeelhouders. We zijn mede-eigenaar en ondernemer in ons eigen bedrijf. Iedereen stoot mee aan de kar. Wij hebben er natuurlijk alle belang bij om ons in te spannen voor onze klanten. We willen dat het vooruitgaat. Als je hier deelneemt aan een meeting, voel je een enorme drive.” Stijn: “Onze medewerkers zijn kuitenbijters, stuk voor stuk uitblinkers in hun domein. Maar wat ons fundamenteel onderscheidt van conculega’s, is wel ons kennisnetwerk. Wij hebben architecten én stedenbouwkundige ingenieurs én milieu-ingenieurs in huis. Anderen moeten voor heel wat expertises een beroep doen op derden, waardoor ze de grip op een dossier verliezen. We hebben onze deadlines perfect onder controle. In feite doen wij al het mogelijke om onze klanten te verlossen van hun zorgen, opdat ze zich volledig kunnen concentreren op wat ze het beste kunnen: ondernemen.”

Markante cijfers

Nog enkele markante cijfers die United Experts op de kaart zetten: meer dan 20 jaar ervaring, meer dan 230 adviseurs en consultants, meer dan 20.000 projecten en meer dan 10.000 klanten. Filip: “Onze klanten zijn voornamelijk grote afvalverwerkingsbedrijven, voedingsbedrijven en kmo’s. We opereren vanuit Limburg, met hoofdzetel in Beringen, maar hebben gaandeweg onze vleugels uitgespreid over heel België.” Stijn: “Wij beschikken in elke Vlaamse provincie over een kantoor. In Wallonië hebben we vestigingen in Louvain-la-Neuve en Warcoing. Wij zien nog veel groeipotentieel in Wallonië, maar stellen vast dat het wetgevend kader daar heel wat remmingen oplegt aan ondernemers, wat ons werk lastiger maakt. Maar moeilijk gaat ook.”

De 10 merken van United Experts

We zetten ze op een rij: BDA Engineering (stabiliteitsstudies), DLV (studie- en adviesbureau), Erfgoed en Visie (architectuur- en adviesbureau voor erfgoedprojecten), Exergie (experten in energie), Het Beeld Van Morgen (groen- en infrastructuurprojecten), Innolab (onderzoeks- en dienstverleningslaboratorium), Landmax (adviesbureau voor bos- en natuurontwikkeling), Lycopersicon & Delphy(tuinbouwadviesbureau) en Profex (adviesbureau in de kmo-sector voor omgeving, bodem en energie).

  • Stijn Keldermans & Filip Raymaekers - United Experts
  • Koolmijnlaan 201 - 3582 Beringen
  • 011 71 19 91
  • www.unitedexperts.be