Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Jepa Krasse staaltjes

PDF Versie

Bouwbedrijven, leveranciers en plaatsers van buiten- en binnenschrijnwerk en alle belangrijke verzekeringsmaatschappijen vallen terug op de expertise van Jepa. Zaakvoerder-eigenaar Jean Parthoens speelt een voortrekkersrol in het verwijderen en herstellen van zowat elke oppervlakteschade op de meest uiteenlopende materialen. “Een sterksprekende referentie is het Bonnefantenklooster in Maastricht.”

Nieuwe procédés

Sinds 2007 verwijdert en herstelt Jepa elke oppervlakteschade op verschillende materialen. Van glas en raamprofielen in aluminium, pvc of hout tot sandwichpanelen, natuursteen en inox. “Eén van onze specialisaties is het verwijderen van krassen uit glaspanelen, tot 25 micron diep en zonder demontage”, vertelt Jean. “Daarnaast nemen we lak- en folieschade aan raam- en deurprofielen onder handen, net als alle vormen van inbraakschade. Nieuw in de rij zijn onze procédés voor brandwerende binnendeuren in stratifié of laminaat en HPL-deuren.”

Iedere opdracht is anders en vereist maatwerk.

Grote projecten

Jean heeft Jepa op de kaart gezet in de Benelux. Projectontwikkelaars in binnen- en buitenland doen regelmatig een beroep op de gespecialiseerde dienstverlening van de Hasseltse onderneming. “In Maastricht is het Bonnefantenklooster onlangs verbouwd tot een studentencomplex met meer dan 200 studentenkamers en enkele algemene ruimten”, vertelt de gedreven zaakvoerder. “Ons team heeft ter plaatse onder meer het hang- en sluitwerk van de buitenramen gerenoveerd. Het uitgangspunt was dat het eindresultaat niet te nieuw mocht ogen. Wij hebben er dan ook voor gezorgd dat de bijzondere uitstraling van het monumentale gebouw intact is gebleven. Dit omvangrijke project is niet ons eerste in Nederland. Andere recente referenties zijn de nieuwbouw van koerierbedrijf UPS in Eindhoven en een woonzorgcentrum in Hulst, in opdracht van ramen- en deurenfabrikant Deceuninck.”

Moderne technieken

Het vakkundig en degelijk opgeleid team van Jepa maakt gebruik van moderne en vernieuwende technieken om oppervlakteschade te herstellen. “Neem nu badrenovatie”, geeft Jean als voorbeeld. “Voor het verwijderen van krassen of putten in een bad, lavabo of werkblad pakken we de schade aan met speciale kleurvulmaterialen, die wij verharden door middel van een unieke lasertechniek. Aan het eind van de rit polieren we het oppervlak om het terug zijn glans te geven. Iedere opdracht is anders en vereist maatwerk. Wij gaan elke uitdaging aan.”

  • Jean Parthoens - Jepa
  • Prins-Bisschopssingel 50 - Industriezone Ring Z.4 - 3500 Hasselt
  • 011 72 50 13
  • www.jepabvba.be