Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Electro Technics Jonge wolven

PDF Versie

Besturen is vooruitzien. Ondernemers met een juiste blik op de toekomst slagen erin hun bedrijf in eigen handen te houden en succesvol uit te bouwen. Generatie na generatie. ‘Familiale kapitein’ Roberto Porco brengt doelbewust zijn zonen Kenneth en Jordy aan het roer van Electro Technics. “De overdracht verloopt vlot dankzij onze gemeenschappelijke passie voor het vak.”

Van 4 naar 10

Beide twintigers zijn intussen medezaakvoerders van Electro Technics geworden. “In de komende jaren treden zij op het voorplan, terwijl ik me op de achtergrond plaats”, situeert Roberto. “Ik blijf wel prominent aanwezig in het bedrijf en trek de krijtlijnen, in samenspraak met mijn zonen.” Toch is het aan de jonge wolven om de kar te trekken. “De leiding in onze elektriciteitsprojecten rust op mijn schouders”, zegt Kenneth vastberaden. Zijn broer Jordy bouwt de HVAC-tak van Electro Technics uit. “Ik kan rekenen op vier ervaren en zeer gemotiveerde vakmannen”, benadrukt hij. “Op korte termijn wil ik dit aantal uitbreiden naar 10 en ook grotere projecten aanpakken.”

Technische ondersteuning

Roberto zelf neemt geen nieuwe projecten meer onder zijn hoede. “Het nieuwe complex van Ark van Noé, een modern woon- en zorgcentrum in Grote-Spouwen met 95 woonzorgkamers, is mijn laatste project. Voortaan houd ik mij bezig met het commerciële beleid, het binnenhalen van werkopdrachten en de financiële kant van de zaak. Daarnaast help ik mee met de calculatie en ondersteun ik vooral mijn twee zonen met mijn technische kennis, zodat zij perfect weten hoe de werkzaamheden op de werf moeten worden uitgevoerd.”

Combinatie elektriciteit-HVAC

Electro Technics legt de focus op grootschalige elektriciteitswerken, uitgevoerd in opdracht van toonaangevende bouwondernemingen. In combinatie met de HVAC-poot van het bedrijf, mikken de zaakvoerders nu ook op projecten van een geringe omvang en kleinere industriegebouwen. Aan opdrachten geen gebrek, volgens Roberto, die er een aantal voor de vuist opsomt. “Twee projecten in Hasselt die we uitvoeren voor Democo: De Bonnefant op de site van het voormalige RTT-gebouw met 124 appartementen en Bree & Breughel, een nieuwbouw met 20 flats. In Antwerpen is herontwikkelingsproject De Dams een mooie referentie, waarbij oude schoolgebouwen worden omgebouwd tot 117 appartementen en een grote woning. In freinetschool De Pluim in Hoboken zijn we aan het werk in twee nieuwe vleugels, die bestaan uit 24 klaslokalen en andere ruimten. Verder denk ik aan project L’estrade in Rapertingen voor Verelst & Gilen, goed voor 28 wooneenheden. En residentie Schuerehof in Bilzen waar SOM Project 22 appartementen realiseert, verdeeld over drie woonvolumes.” Jordy vult zijn vader aan: “Mijn vuurdoop was het nieuwe kantoorgebouw van Steengoed Projecten in Dilsen-Stokkem. Achteraf heeft de projectleider van Willy Naessens mij gecomplimenteerd met de goede afloop. Nu sta ik in voor residentie Groenstraat in Kortessem, waar 14 luxueuze appartementen worden gebouwd bovenop een gloednieuwe winkel van Aldi. Daarna volgt residentie Oeterpark in Neeroeteren, acht appartementen met warmtepompen voor Haex. De bal is aan het rollen.”

  • Roberto, Kenneth & Jordy Porco - Electro Technics
  • Bremakker 12 - 3740 Bilzen
  • 089 75 19 56
  • www.electro-technics.be