Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Pelender B&B Onze focus ligt op het ontbijt én het bed

29 mei 2015

Veerle Schreurs is sinds 1 juli 2014 trotse eigenares van haar Bed & Breakfast Pelender, gelegen te midden van de fruitbloesems in Kozen. Met de steun van haar man, de gekende Stijn Stijnen, kon ze haar droom realiseren in de renovatie van een vierkantshoeve in haar geboortedorp. Het verschil maakt ze, naar eigen zeggen, met unieke massagematrassen, een ontbijt met streekproducten en de rustige Haspengouwse omgeving. Haar opleiding als ergotherapeute vertaalt zich daarenboven in een sociale omgang met haar gasten.

EEN DROOM DIE UITKWAM

“We hebben drie jaar gewerkt aan de renovatie van het woongedeelte en de B&B,” vertelt Veerle. “Gelukkig is mijn vader gepensioneerd schrijnwerker en heeft hij de hele werf gecoördineerd. Zonder zijn vakkennis was het niet gelukt.” Veerle haar ouders wonen om de hoek van de vierkantshoeve. Ze is in de streek opgegroeid en had van jongsafaan de droom om de hoeve te renoveren. Het gebouw dateert van 1832 en is genoemd naar het toenmalige Pelenderbos. Op een oude foto zie je dat het ooit ‘Pannenwinning’ werd genoemd, waar er dakpannen werden gebakken. “We hebben bewust authentieke elementen van het gebouw behouden,” zegt Veerle. “De lavabo’s op de kamers staan op spanten en dek asten zijn oude werkbanken.”

“Gelukkig is mijn vader gepensioneerd schrijnwerker en heeft hij de hele werf gecoördineerd. Zonder zijn vakkennis was het niet gelukt.”

WE VOELEN ONZE GASTEN GOED AAN

Veerle richt haar B&B concept met vier slaapkamers voornamelijk op twee doelgroepen. Mensen uit de omgeving kunnen er terecht voor een gezellige brunch, verjaardags- of communiefeest, vrijgezellennamiddag met activiteit, seminarie of teambuilding. En daarnaast heb je de toeristen die de streek willen verkennen, als koppel of in groep. “Kinderen zijn bij ons welkom,” zegt Veerle. “We hebben een familiekamer en ze kunnen vrij buitenspelen, alles is goed afgespannen en er loopt zelfs een pony.”

MASSAGEMATRASSEN ÉN STREEKPRODUCTEN

Veerle kijkt uit naar de aankomende bloesemperiode. “Het zal de eerste keer zijn dat we die hier meemaken,” zegt ze enthousiast.” De maanden april en mei lopen al goed vol. We kunnen zo’n 10 gasten per dag aan. Je kan hier wandelen en fietsen, het Provinciedomein Nieuwenhoven is vlakbij. En wie naar de stad wil, kan naar Sint-Truiden, Hasselt of Tongeren.” Omdat Veerle zelf uit de streek komt, werk ze samen met de lokale fruitboeren voor haar verse producten. “Bij het ontbijt maken we appelschijfjes met bloedworst en spek, dat valt goed in de smaak. En op onze bedden liggen speciale massagematrassen. We verwennen onze gasten dus met een lekker ontbijt én een heerlijk bed, dat is waar onze B&B voor staat,” besluit Veerle.

Veerle Schreurs

Pelender B&B

011 91 63 27

Helstraat 102

3850 Nieuwerkerken

www.pelender.be