Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Yappa Ik wil ondernemerschap stimuleren

1 juni 2015

Yoeri Severy veranderde de baseline van zijn webbureau onlangs van ‘Yappa bouwt’ naar ‘Yappa bedenkt en bouwt’. Hij volgt hiermee de groei van zijn klanten door hen meer strategische ondersteuning te bieden in de digitale marketing. Daarnaast gaat hij ‘software as a service’ in de markt zetten. Met dit concept mikt hij op nieuwe technologieën om samen met zijn klanten mee te experimenteren. Bovendien wil hij hiermee het ondernemerschap van zijn eigen team stimuleren.

QONTACT / Vanwaar het idee om zelf software aan te bieden?


Yoeri: “De voorbije jaren hebben we, door tijdsgebrek, bepaalde projecten en ideeën in onze kast laten liggen. In het budget van dit jaar heb ik nu één fulltime equivalent vrijgemaakt om hiermee bezig te zijn. Dit is onder andere voor optimalisatie van onze eigen systemen maar het kadert ook in business development. Het zijn projecten met een korte doorlooptijd, een basisproduct dat we samen met onze klanten willen aftoetsen aan de markt. Als het iets wordt, dan gaan we ermee verder en kunnen onze klanten het gebruiken. Wordt het niets, dan hebben we eruit geleerd. Ik doe dit ook bewust om het ondernemerschap te stimuleren bij onze medewerkers. Ze moeten het niet alleen bouwen maar ook nadenken over de kosten, de marketing, en dergelijke. Bovendien is het een uitdaging om te experimenteren met nieuwe technologieën. Ik reken er toch op dat hier enkele projecten van zullen slagen in de loop van de komende drie jaren.”

“We blijven er ook van overtuigd dat een goed partnernetwerk belangrijk is.”

QONTACT / Jullie gaan voortaan niet enkel bouwen, maar ook bedenken. Wat houdt dit in?

Yoeri: “Wij gaan ons team versterken met een online marketeer. Deze moet vooral op strategisch niveau kunnen meedenken met onze klanten. Wij richten ons vooral naar KMO’s die geen eigen marketeer in huis hebben maar die genoeg kennis hebben van onze business om de meerwaarde ervan in te schatten. We willen hen een bredere kijk kunnen bieden. Tot hiertoe werkten we daarvoor samen met partners maar we gaan deze strategische diensten nu integreren als één geheel. Al was het maar om daarna de juiste linken te kunnen leggen naar uitvoerende partners. Want we blijven er ook van overtuigd dat een goed partnernetwerk belangrijk is.”

QONTACT / Hoe kunnen jullie de groei blijven realiseren?

Yoeri: “De grotere communicatiebureaus hebben hun reputatie vooral opgebouwd rond het strategische luik. Van daaruit nemen ze nu stilaan het digitale erbij. Bij ons is het juist omgekeerd. Wij zijn vertrokken vanuit onze specialisatie in het digitale. En op die markt hebben we geen uitgesproken concurrenten. Ik ben 13 jaar geleden gestart en heb ik in 2006 mijn eerste aanwerving gedaan. Onze groei is heel gestaag gegaan, we hebben geen zware risico’s genomen. We gaan dit jaar nog een extra developer aanwerven en zullen dan al aan een team van 14 medewerkers zitten.”

Yoeri Severy

Yappa

011 74 06 96

Langveldstraat 56

3570 Alken

www.yappa.be