Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

CMC Europe Hoogtestage bij uw thuis, succes verzekerd

16 juni 2015

Het principe van trainen op hoogte is vrij bekend. Topsporters trekken een bepaalde periode naar een hoger gelegen gebied waar de lucht ijler is en het lichaam dus minder zuurstof kan opnemen. Het zuurstof te kort lokt een aantal fysiologische reacties uit in het lichaam waardoor de ademhaling en de stofwisseling efficiënter verlopen en de zuurstofopname in organen en spieren verbetert. Een hoogtestage verbetert de uithouding, de snelheid en kracht. Op deze manier maximaliseren atleten hun conditie en kunnen ze betere sportieve prestaties neerzetten.

VOOR EEN BREED PUBLIEK


Minder bekend is dat trainen of verblijven in een zuurstofarme omgeving ook medische toepassingen kent. Hoogtestages hebben een positieve invloed op de gezondheid van mensen met overgewicht, diabetes type twee, hartproblemen, cholesterol, astma en longziekten. Daarnaast versnelt hoogtetraining ook het herstel bij blessures en de rehabilitatie van mensen die kampen met ernstige stress- en psychologische problemen, zoals een burn-out.

“Train of verblijf op hoogte zonder dat je daarvoor de bergen moet intrekken.”

INNOVATIEVE TOEPASING VAN HET PRINCIPE HOOGTESTAGE: SKYBOXTRAINING


Met deze kennis gingen Marc Hoessels (Plan Forward, Hasselt), CMC Europe (Genk) en ABN (Bilzen) aan de slag om een speciale cabine te ontwikkelen waarin de omstandigheden van hoogtetraining kunnen worden gesimuleerd. Onder de naam Skyboxtraining werden de zuurstofcabines waarin onder hypobare hypoxie kan worden getraind of verbleven wereldwijd gecommercialiseerd. Daarnaast ontwikkelden ze medische programma's en specifieke software die hierop is ingesteld.

REFERENTIE


Het Complementair Medisch Centrum in Genk is het eerste centrum dat gebruik maakt van Skyboxtraining. In het CMC zijn twee hoogtekamers waarin een zuurstofarm klimaat kan worden gecreëerd. Je kan er terecht voor medische omkadering, professionele begeleiding en een training of verblijf op hoogte zonder dat je daarvoor de bergen moet intrekken.

NOG MEER INNOVATIE


Helemaal nieuw is het concept 'slapen op hoogte'. Je hoeft je dus niet meer te verplaatsen of in een tentje te slapen om te kunnen genieten van de voordelen van een hoogtestage. Ook je eigen slaapkamer kan onder hypoxie worden gebracht. Sensoren zorgen ervoor dat alles gecontroleerd gebeurt. Daarnaast kan er ook een filter worden geplaatst die de lucht zuivert.

De financiële innovatie is ook voorzien: een huurtarief per maand aan een vast bedrag, all-in formule.

Gratis try-out at CMC Europe, Europalaan 42, 3600 Genk, info@cmceurope.be.

CMC Europe

Info@cmceurope.be

Europalaan 42

3600 Genk

www.skyboxtraining.com