Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Coworking burobar Van creatief idee tot coworking

08 mei 2015

In het hartje van Sint-Truiden is het jonge ondernemersduo Katleen Pirard en Sander Van der Maelen sinds enkele maanden actief in hun gezellige coworking ruimte bur o bar. Hier staan ontmoeting, inspiratie en creatie centraal. Een uniek én boeiend verhaal van een nieuwe generatie ondernemers die het vooral anders willen doen.

QONTACT / Hoe is jullie idee ontstaan?

Sander: “Het idee van bur o bar is enerzijds ontstaan omdat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging waarbij ik zelf nog meer kon ondernemen. Anderzijds wou ik graag kunnen werken vanuit een ruimte die tegemoet komt aan mijn noden als freelancer. Van thuis uit werken leek me geen goed idee omdat je dan vaak alleen zit, er onvoldoende plaats is en ik mijn klanten in een professioneel kader wil ontvangen. Daarom besloot ik op zoek te gaan naar een kantoor maar dit bleek niet evident te zijn. Ik botste binnen mijn zoektocht al snel op grenzen als ondermeer het prijskaartje, de vooropgestelde termijnen, een vaste hoeveelheid ruimte, enzovoort. Bovendien was ik op zoek naar een locatie met een sociale dimensie, een persoonlijke ruimte met de mogelijkheid om inspirerende evenementen te organiseren. Het concept coworking komt perfect tegemoet aan deze noden en wensen.

We zijn er ons van bewust dat het concept van coworking nog vrij nieuw is.

QONTACT / Hoe gebeurt de concrete organisatie?

Sander: "Katleen en ik waren allebei enthousiast om dit samen te realiseren in Sint-Truiden. In de goesting van het ondernemen vullen we elkaar perfect aan. Katleen is de sociale toets van bur o bar: zij is verantwoordelijk voor de succesvolle organisatie van de talks en evenementen. Ze bouwt de coworking community uit via ondermeer de online kanalen. En door de juiste keuze van meubilair en inrichting maakt ze het voor iedereen gezellig werken. Ikzelf spits mij voornamelijk toe op het zakelijke en technische luik: professionele contacten, contracten, financieel beheer, ons netwerk uitbouwen en het beheer van abonnementen en leden.”

QONTACT / Vanwaar jullie keuze om te ondernemen in Sint-Truiden?

Katleen: “We zijn er ons van bewust dat het concept van coworking nog vrij nieuw is. De actieve vraag is zeker nog niet zo groot als in de steden zoals Antwerpen, Gent of Brussel maar we willen meer zijn dan een werkruimte. Daarom organiseren we tal van boeiende talks, professionele en ontspannende evenementen zoals bijvoorbeeld een pop-up sushi restaurant. We vinden het ook bijzonder leuk dat mensen zelf met ideeën komen om bur o bar verder uit te bouwen. We praten veel met onze klanten want door naar hen te luisteren kunnen we onze werking hierop afstemmen, verbeteren en vernieuwen. We willen mensen deel laten zijn van ons verhaal omdat we geloven dat je op die manier een sterke en succesvolle onderneming kan uitbouwen.”

SANDER VAN DER MAELEN & KATLEEN PIRARD

Coworking burobar

0474 05 79 12

Stationsstraat 17

3800 Sint-Truiden

www.burobar.be