Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Driedee Belgen moeten wereldburgers worden

4 juni 2015

Medezaakvoerder Herman Reumers van het interieurbedrijf Driedee in Zonhoven trok naar Londen omdat het centrum daar groter is dan de ganse Benelux, op het vlak van hospitality en retail. Zijn zusterbedrijf is er vooral succesvol door het team van mensen en de wisselwerking met België. In tegenstelling tot Belgen, zijn de Britten véél meer wereldburgers en dat maakt een groot verschil in de sector.

QONTACT / Hoe zijn jullie in het buitenland terecht gekomen?


Herman: “Dat was vooral op vraag van onze Belgische klanten voor hun filialen in het buitenland. Wij gingen hierop in omwille van de eenvoudige reden dat je op die manier toch een goede klanten binding krijgt. Buiten Nederland, doen wij geen actieve prospectie in het buitenland. Toch zijn we al heel ver geweest, in Scandinavië, Letland, Aruba, maar allemaal via een bestaand netwerk. In Engeland is het een ander verhaal: daar zijn we effectief een zusterbedrijf opgestart. Dit was onder andere omdat we door de jaren heen een bepaalde portfolio hebben opgebouwd die we daar in de markt willen zetten. De Britse markt, en met name Londen City, is groter dan de hele Benelux, zeker voor wat hospitality en retail betreft, zeg ik altijd. Ik weet niet of dit waar is maar het potentieel aan hotels, bars en winkels is er toch immens groot. Een tweede reden is het internationale karakter dat we hiermee aan ons bedrijf geven. Het is niet dat we een dikke nek hebben maar door een vestiging in Londen trek je toch een internationaal publiek.”

“Engelsen zijn veel meer wereldburgers. In tegelstelling tot belgen vinden zij het niet erg om voor drie maanden naar het buitenland te gaan.”

QONTACT / Wat maakt jullie succesvol in Londen?


Herman: “Het was oorspronkelijk niet onze insteek maar er is intussen een goede wisselwerking ontstaan tussen de vestigingen in België en Engeland. Dit houdt in dat we hier ook productie kunnen doen voor de vestiging in Engeland. En bovendien brengen we onze kennis en referenties, die we de voorbije 25 jaar hebben opgedaan, over naar ginder. Wat ons sterk maakt, is onze grote flexibiliteit: vandaag bellen en morgen ter plaatse. Ik heb de indruk dat bedrijven in het Verenigd Koninkrijk. dit niet gewoon zijn. Het grootste verschil echter maken we niet door de producten, maar door het team. We besteden er veel aandacht aan ons team en hiervoor werken we samen met een plaatselijk HR bureau.”

QONTACT / Is er een verschil in mentaliteit?

Herman: “Engelsen zijn veel meer wereldburgers. In tegenstelling tot Belgen vinden zij het niet erg om voor drie maanden naar het buitenland te gaan. Ik heb heel goede projectleiders hier maar op dat vlak is de mentaliteit gewoon anders. In Engeland staan ze in de rij aan te schuiven. De klanten die je er ontmoet, brengen je bovendien weer sneller in contact met andere landen. De internationale uitstraling en open mind visie is veel groter.”

QONTACT / Zijn er nog groeiplannen?

Herman: “We hebben nog veel plannen. In het verleden zaten we vooral in de retail, kantoren en hospitality omdat hier maatwerk voor nodig is. Sinds kort kunnen we ook seriematig werken. Dit brengt ons in een nieuwe markt van de zorgsector. Het is de bedoeling om dit eerst hier te implementeren en vervolgens te kopiëren naar Engeland. Daar loopt de zorgmarkt nog ver achter, dus er is nog veel potentieel.”

Herman Reumers

Driedee

011 81 70 99

Sen. A. Jeurissenlaan 1121

3520 Zonhoven

www.driedee.com