Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

R2Livin Architects Architectuur op het lijf geschreven

28 april 2015

Volgens de Zonhovense architect Leander Kippers moet er in de architectuur Meer aandacht komen voor functioneel design. Hij beweert dat de invloed van de architect vaak onderschat wordt. Doordachte architectuur dient op het lijf geschreven te zijn van de opdrachtgever, waardoor het echte meerwaarde kan creëren. Daarom verbreedt hij zijn R2Livin concept, dat vooral bij particulieren gekend is, naar B to B en architectural consultancy.

MODERN FUNCTIONALISME


Leander verwierf de voorbije jaren faam met zijn strakke en moderne stijl in de woning- en interieurbouw. Hij wist zich te onderscheiden van anderen door zijn functioneel design, met voldoende aandacht voor gezelligheid. Zijn R2Livin architectenbureau telt intussen meerdere medewerkers en biedt totaalprojecten aan voor ex- en interieur. “Onze meerwaarde is dat we onze ervaringen in design én in de bouwwereld optimaal implementeren in het bouwprogramma van onze klanten. Vanuit een grondige analyse van dit bouwprogramma (wensen, budget en timing) creëren we een perfecte balans tussen functionaliteit, vormgeving en bouwbudget.”

“Ik wil mijn ervaring en creatieve ideeën niet voor mezelf houden.”

DESIGN EN INDUSTRIE


Sinds hij een eigen team heeft, brengt Leander zelf meer tijd door met andere ondernemers. Hij bouwde en verbouwde horecazaken, winkels, kantoorgebouwen en wil zich nog meer focussen op de industriebouw. “We merken dat er weinig aandacht besteed wordt aan industrie én functioneel design,” zegt hij. “Wij trachten de opdrachtgevers bewust te maken van de meerwaarde van een gefundeerde analytische aanpak met oog voor vormgeving. De grote kosten gaan naar de oppervlakte en de technieken terwijl je er, mits een structurele aanpak, een mooi functioneel design aan kan koppelen.” De architect pleit daarnaast ook voor een eerlijke architectuur. Hij gelooft in de werking van bouwteams, een samenwerking tussen de bouwheer, de architect én de aannemer. “Ik wil op elke stoel kunnen zitten en me goed voelen,” besluit hij.

ARCHITECT-CONSULTANT

"Ik wil mijn ervaring en creatieve ideeën niet voor mezelf houden,” zegt Leander. “We merken dat we, zowel particulier als professioneel, vaak bij het eerste gesprek al een meerwaarde creëren, zonder dat hier noodzakelijk een ‘grotere opdracht’ uit voortvloeit. Vragen als: Hoe zou jij dit doen? Waar moet ik rekening mee houden? Wat gaat dat kosten? Planning? In de vorm van consultancy kunnen we op deze vragen een concreet, doelgericht en budgetvriendelijk antwoord bieden.”

Leander Kippers

R2Livin Architects

0477 19 90 36

Beskenstraat 98

3520 Zonhovena

www.r2livin.be