Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Juwelen zijn emoties

Juwelier Yans

Juwelier Yans is een gevestigde waarde in de gekende Stapelstraat in Sint-Truiden. Zaakvoerder Christian Yans nam de winkel over van zijn vader en bouwde deze verder uit. Hij wil zich als échte juwelier blijven onderscheiden van de opkomende fashionindustrie. Daarom biedt hij een eigen collectie en werkt hij voornamelijk met juwelen die een exclusief karakter hebben. Hij is bij velen geliefd als een geëngageerd man die het ondernemen duidelijk in zijn bloed heeft.

LANGETERMIJNRELATIE MET LEVERANCIERS

Ik wil collecties aanbieden die je bij andere juweliers niet vindt,” begint Christian. “Het is misschien een cliché maar wij verkopen emoties. Onze klanten willen met hun juweel een gebeurtenis of een emotie markeren. En juist daarom moet het iets uniek zijn. Dat is mijn overtuiging en daar help ik klanten graag bij.”Christian Yans heeft niet alleen unieke stukken, hij kan ze ook volledig op maat maken.
“Ik ben opgegroeid in een juwelierszaak, voor mij is dat nog altijd voornamelijk goud en zilver,” zegt hij. “Ik doe niet mee met de massaproducten. Met mijn leveranciers bouw ik een langetermijnrelatie op. Anders kun je nooit tot een systeem komen waarbij je kan aanpassen en wisselen. Dit is belangrijk voor onze service. Ik heb nu nog leveranciers waar mijn vader meer dan 30 jaar geleden al mee werkte. Bovendien zijn er bij die nog heel artisanaal werken. Dit maakt dat ik ook interessante prijzen kan voorleggen.

Het is misschien een cliché maar wij verkopen emoties.

FASHIONINDUSTRIE

In tijden van opkomende homeparty’s en toenemende fashionindustrie, ook online, zien klanten het onderscheid misschien niet meer? “Nochtans is het heel duidelijk,” meent Christian. “Alles wat fashion is, is per definitie tijdelijk en elk zijn business. Tegenwoordig kun je in bijna elke kledingwinkel ook juwelen kopen, in harmonieuze combinatie met specifieke aangekochte outfit en daar is niets mis mee. Alleen zijn de juwelen die je daar koopt beperkt in tijd. Bij ons is hun waarde en emotie blijvend.”

BUURTWERKING IN DE STAPELSTRAAT

Yans verhuisde drie jaar geleden met zijn zaak van de Houtmarkt naar de Stapelstraat. “Dat was uit pure noodzaak,” vertelt hij. “De winkel had meer ruimte nodig en was toe aan vernieuwing. Bovendien was de Houtmarkt vroeger een bruisend stadsgedeelte, maar dit is helemaal weg. Sinds enkele jaren zet de stad duidelijk in op de stadskern en wil ze de rand vooral residentieel maken. Door in de winkelstraat te komen, krijgen we weer nieuw clienteel,” zegt hij. Christian Yans is van nature heel sociaal en onderhoudt een stevig lokaal netwerk. “Alles wat ik nodig heb, probeer ik bij mijn buren te halen,” zegt hij. “Ik kom ook regelmatig samen met de lokale handelaars en zit in een plaatselijke businessclub.” Hij zegt trouwens heel tevreden te zijn over de communicatie die de stad voert. “We worden regelmatig uitgenodigd en mogen zelfs creatief meedenken in de aanpak,” zegt hij. Enkel de verbinding tussen het stadscentrum en het complex op Stayen is voor verbetering vatbaar volgens hem.

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...