Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Vandaag bellen, morgen boren

JNS Betonboringen

“Ja, het gaat hard”, lacht Jo Vanaerdewegh. De algemeen directeur van JNS Betonboringen steekt niet onder stoelen of banken dat zijn onderneming in haar tweeënhalfjarige bestaan een explosieve groei heeft gekend. “We mikken nu op uitbreiding naar Wallonië en Nederland. Onze expansiedrift is nog lang niet bekoeld.”

“Ik ben helemaal in mijn eentje opgestart”, vertelt Jo. “Vandaag tellen we een vijftigtal medewerkers en twee vestigingen, in Tessenderlo en Waregem. Wij blijven gestaag groeien, vooral in Oost- en West-Vlaanderen waar op korte termijn de aanwerving van 20 bijkomende werkkrachten is voorzien. Betonboringen zijn onlosmakelijk verbonden met onze bedrijfsnaam, daarmee is het allemaal begonnen. We maken gebruik van diamantboren met een diameter van 6 tot 1200 millimeter om ronde gaten en sparingen te boren in diverse steensoorten. Dit kan zowel van onder naar boven als schuin, tot enkele meters diep. In afbouwsituaties worden wij eveneens ingeschakeld. We boren dan met wateropvang in afgewerkte woningen en gebouwen, zodat alles netjes blijft.”

Betonzaagwerken met precisie

Ook betonzaagwerken voeren Jo en zijn team met precisie uit. “Met onze wandzaag maken wij openingen in steen of beton voor deuren, ramen, poorten, ventilatie, noem maar op. Tot een diepte van 94 centimeter. We zetten wandzaagmachines evenzeer in voor selectieve sloopwerken of om muren in te korten. Betonnen vloeren zoals in magazijnen pakken wij aan met vloerzaagmachines. Dieptes van een halve meter zijn voor ons geen probleem. De grootste en zwaarste betonconstructies, maar evengoed metersdikke inox buizen en zelfs een vliegtuig gaan we moeiteloos te lijf met kabelzagen. In complexe omstandigheden zijn onze handzagen het meest geschikt. Denk aan kleine openingen of moeilijk bereikbare plaatsen zoals trapgaten en keerwanden.” Daarnaast zijn de professionals van JNS Betonboringen gespecialiseerd in slijp- en kapwerken voor elektriciteits-, water- en verwarmingsleidingen. “Bijvoorbeeld in appartementsblokken”, licht Jo toe. “Dankzij stofafzuiging gaan wij stofvrij en proper aan de slag. Nog een expertise is hydrodemolition, waarbij we door middel van water onder hoge druk beton afbreken waarin de wapening wordt behouden. Hier zit toekomst in en het is dé manier om beton te slopen.”

Waslijst van diensten

Aan de waslijst van diensten lijkt geen einde te komen. Jo: “Chemische verankeringen of het inboren en verlijmen van draadstangen en/of wapeningsstaven doen we ook. Projecten van duizenden chemische verankeringen zijn een kolfje naar onze hand. Zo heeft ons team onlangs een aantal zware en trillende drukpersen in een drukkerij onwrikbaar vastgezet. Verder kunnen wij voor derden de buiswanden van boren herbezetten met nieuwe segmenten en kan iedereen terecht bij JNS Renting voor het huren van een ruim assortiment boormachines, slijpschijven en accessoires aan een voordelig tarief.”

Snelle en flexibele planning

JNS Betonboringen werkt zowel voor grote en kleine aannemers als voor particulieren. “Ook in de wegenbouw hebben we vaste voet aan de grond gekregen. In deze sector zijn wij gespecialiseerd in vloerzaagwerken, van verszagen om het barsten van de beton tegen te gaan tot het volledig doorzagen van kilometers lange baanvakken in zowel beton als asfalt. Onlangs hebben we geïnvesteerd in vier nieuwe vloerzaagmachines om nog flexibeler te kunnen werken voor onze klanten. En recent hebben wij het VCA-certificaat behaald dat ons nu ook toegang verleent tot de nucleaire en de petrochemische sector”, vult Jo aan. “Wij maken het verschil door onze snelle en flexibele planning. Vandaag bellen is morgen boren!”

Bedrijfsverhalen

Alulim
Kempen, Limburg

Zijn hele loopbaan lang heeft Jos Jeunen stevig aan de weg getimmerd. De noeste ondernemer uit Oudsbergen kijkt er nu naar uit om ...

Jepa

Al 15 jaar is Jepa de beste van de klas in het verwijderen en herstellen van oppervlakteschades op de meest uiteenlopende material...

Legiteam Advocaten

Helderheid, duidelijkheid en een sterke drang naar efficiëntie. Dat is in een notendop waar Legiteam Advocaten voor staat. Het ad...