Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Sterk staalwerk

Meynen Metaal

Met traditionele staalconstructies voor de agrarische en hippische sector maakt Metaalconstructie Meynen sinds jaar en dag furore. Ook in de industriebouw wint het familiebedrijf uit Dessel steeds meer terrein. “Een recente tak is het construeren van optoppingen voor gebouwen. Dit opent nieuwe perspectieven”, stelt bestuurder Johan Spits.

“Metaalconstructie Meynen is een sterke speler in de agrarische sector”, opent Johan. “We realiseren stallenbouw voor rundvee, kalveren, varkens en pluimvee. Net als landbouwloodsen voor tractoren, machines en tuinbouw of als opslagruimte voor hooi en veevoeder. In de hippische sector hebben we eveneens een stevige voet aan de grond met constructies voor paardenstallen en loodsen of hallen voor maneges. Verder zijn we specialist in het optrekken van bedrijfsgebouwen voor zowel kmo’s als de industrie.” Hoe is het allemaal begonnen? “Ons familiebedrijf werd aan het einde van de jaren zestig opgericht door Jos Meynen. Vandaag tellen we een dertigtal werknemers en staan mijn medevennoot Johan Peeters en ikzelf aan het roer. Het familiaal karakter is nog altijd verweven met alle geledingen in onze onderneming. Dat resulteert in korte communicatielijnen tussen het personeel en de bedrijfsleiding enerzijds en tussen de klanten en de bedrijfsleiding anderzijds.”

Snel, efficiënt en nauwkeurig

De dienstverlening van Metaalconstructie Meynen is uiterst veelzijdig en compleet. “We produceren ook als toeleverancier voor derden. Maar we beperken ons niet louter tot metaalconstructie”, vervolgt Johan. “Ons ervaren team verzorgt de voorbereidende ontwerpen en studies van een bouwopdracht in nauw overleg met de klant. Alle tekenwerk gebeurt binnenshuis: van technische tekeningen tot gedetailleerde overzichts- en werkhuistekeningen. Op de werf staan onze vakmannen in voor alle nodige grondwerken, funderingswerken en rioleringen alsook de montage van staalbouw, prefabwanden, dakbedekking, goten en de wind- en waterdichte afwerking met ramen, deuren, poorten en betonvloeren. Tijdens het verloop van de bouw houden we in elk stadium nauw contact met de klant, wat ons toelaat snel, efficiënt en nauwkeurig te werken. Kortom, de ruwbouw van je hangar, loods of bedrijfsgebouw is bij ons in goede handen, van ontwerp tot afwerking.”

Stoeterij van Bill Gates

Enkele spraakmakende referenties? “De Stephex Group in Wolvertem, wereldwijd marktleider in de constructie en productie van paardenvrachtwagens en een van de grootste paardenhandelaars. In Retie hebben we de luxestoeterij De Begijnhoeve gerealiseerd, nu eigendom van Microsoftoprichter Bill Gates. Ook het vermelden waard: Sporthal Brasel in Dessel en de jeugdlokalen van voetbalclub Dessel Sport”, somt Johan op.

Prestigieus kwaliteitslabel

De metaalconstructies van Meynen worden in de eigen werkhuizen vervaardigd door gekwalificeerde medewerkers en met behulp van moderne machines. Johan: “Wij fabriceren al onze staalconstructies en constructie-onderdelen volgens de EN 1090, de geharmoniseerde Europese norm die van toepassing is op dragende staalconstructiewerken. Dit kwaliteitslabel is specifiek gericht op las- en constructiewerken. De norm legt heel wat verplichtingen op inzake infrastructuur, personeel en materialen. Denk maar aan de kalibratie van de machines, meettoestellen en lasposten, monitoring van de aankoop en het behalen van lascertificaten.” Afhankelijk van het type eindproduct wordt er in de EN 1090 een onderscheid gemaakt tussen zogenaamde executieklassen. Metaalconstructie Meynen is erkend voor executieklasse 1 tot en met 3. “Dit laat ons toe om bijvoorbeeld ook onderdelen voor bruggen te produceren. En dat kan tellen!”

Bedrijfsverhalen

Alulim
Kempen, Limburg

Zijn hele loopbaan lang heeft Jos Jeunen stevig aan de weg getimmerd. De noeste ondernemer uit Oudsbergen kijkt er nu naar uit om ...

Jepa

Al 15 jaar is Jepa de beste van de klas in het verwijderen en herstellen van oppervlakteschades op de meest uiteenlopende material...

Legiteam Advocaten

Helderheid, duidelijkheid en een sterke drang naar efficiëntie. Dat is in een notendop waar Legiteam Advocaten voor staat. Het ad...