Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Proactieve IT-coach

Contineo

Beheer je IT ineens goed. Start doordacht. Scan je IT-pijlers. En groei van daaruit. Voilà, met deze hele mondvol vat Contineo de koe bij de horens. “Ons ervaren team staat paraat bij elk IT-probleem en eigenlijk al voordat er problemen ontstaan”, vertelt zaakvoerder Jan Mertens. “We bedienen klanten onder de Kempense kerktoren. Persoonlijk contact en ultrasnelle service zijn de sleutelwoorden.”

Fully managed IT

Het Fully Managed IT-pakket is de basis waarop Contineo al zijn andere diensten voor kmo’s verder uitbouwt: cloud computing, draadloze netwerken, VOIP-telefonie en hardware en software. Jan legt uit: “Onze verschillende fully managed IT-formules zorgen voor bescherming, beveiliging, beheer en onderhoud van je computers, laptops, routers, servers, switches, firewalls, … Kortom, wij waken over je complete IT-omgeving. We gaan proactief aan de slag om problemen te vermijden. Een groot pluspunt? Elke klant krijgt een vaste contactpersoon toegewezen. En daar plukt hij de vruchten van.”

Open communicatie

Bij Contineo staat vertrouwen hoog aangeschreven. Jan en zijn team bouwen steevast een vertrouwensband op met de klant. “Door eerlijk en open te communiceren. In de IT-wereld maakt Contineo absoluut het verschil omdat wij zeggen wat we doen, doen wat we zeggen én zeggen wat we gedaan hebben. Dit betekent concreet dat wij in mensentaal uitleggen op welke manier de zaken worden aangepakt, afspraken nakomen en feedback geven over wat is uitgevoerd. Nieuwe klanten mogen altijd de proef op de som nemen en bij bestaande klanten uitvissen hoe we te werk gaan.”

Positieve contactmomenten

Heel wat IT-bedrijven communiceren enkel wanneer er problemen zijn of als het slecht gaat. Dan heb je uitsluitend negatieve contactmomenten. Niet bij Contineo. “Persoonlijk contact zit in ons DNA”, benadrukt Jan. “Onze IT’ers spreken op vaste tijdstippen af met de klant om de vinger aan de pols te houden. Klanten zijn gevestigd in de Kempen, zodat wij vlug ter plaatse zijn. We werken met een all-informule. Snelheid is inbegrepen: als er problemen opduiken, dan lossen wij ze in een mum van tijd op! Het gaat telkens om performante oplossingen op lange termijn. Dat brengt aanvankelijk meer werk met zich mee, maar het is veel efficiënter aan het eind van de rit.”

Wij zeggen wat we doen, doen wat we zeggen én zeggen wat we gedaan hebben.

Intensieve samenwerking

Dat ze bij Contineo zeker zijn van hun stuk en het volste vertrouwen hebben in wat ze aanbieden, toont de manier van samenwerken aan. Jan: “We maken met elke klant duidelijke prijsafspraken. Klanten hangen niet vast aan langdurige contracten, die van ons zijn zelfs maandelijks opzegbaar. Natuurlijk willen wij klantrelaties voor het leven aangaan. Maar niet door verbintenissen te sluiten, wel door samenwerkingen te intensiveren.”

Oplossingen uitdokteren

Een sterk staaltje van fingerspitzengefühl is de langetermijnoplossing die Contineo heeft uitgedokterd voor Taccx. “Dit zelfstandig boekhoudkantoor had besloten om de overstap te maken naar een nieuwe en veilige cloudomgeving. Dat is vaak een uitdaging omdat verschillende softwarepartners op elkaar moeten worden afgestemd”, weet Jan. “We hebben Taccx hierin begeleid en de migratie naar hun nieuwe cloudomgeving op punt gesteld. Met ons Fully Managed IT-pakket zorgen wij er bovendien voor dat het volledige systeem van de klant up-to-date blijft.” Taccx is een snelgroeiend boekhoudkantoor met verschillende vestigingen en volop bezig met digitalisering. “Niet verwonderlijk dat deze klant hoge verwachtingen heeft van een IT-partner en met raad en daad wil worden bijstaan”, vervolgt Jan. “Taccx is actief in een complexe sector. Het kantoor werkt met een schat aan belangrijke data die absoluut niet verloren mag gaan en met persoonsgegevens die erg privacygevoelig zijn. Ons team heeft de volledige overzet naar het nieuwe systeem uitgevoerd. Binnen een strakke timing hebben we voor de klant een nieuwe cloudomgeving opgezet en contacten gelegd met de betrokken softwarepartners. Een van de experts van Contineo was ook bij Taccx ter plaatse aanwezig om problemen op te lossen en de werknemers te ondersteunen. Zo geven wij eveneens een persoonlijke touch aan onze samenwerking.” Vandaag is Contineo nog altijd de vaste IT-partner van Taccx. “We nemen onze klant het hele IT-gebeuren uit handen. Wij onderhouden en beheren de infrastructuur, voeren updates uit, doen aan problem solving en bewaren het overzicht. Dat geeft de klant gemoedsrust.”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...