Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Klinkend metaal

 • Company

  Industriebouwers, Staalconstructies

 • Location

  Kempen, Limburg

 • Location

  Hasseltsebaan 194, 3940 Hechtel-Eksel

 • Email

  info@kmw.be www.kmw.be

KMW

Kempische Metaalwerken – kortweg KMW – heeft al 60 jaar ervaring in stalen constructies op de teller. Het gespecialiseerde bedrijf uit Hechtel legt zich tegenwoordig toe op het fabriceren van stalen binnen- en buitenschrijnwerk voor woningen en geklasseerde, industriële en commerciële gebouwen. “Wij realiseren nieuwbouw- en renovatieprojecten voor architecten, aannemers en particulieren.”

Sinds 1961 is KMW synoniem met vakmanschap in staal. “Onze productenrange omvat stalen schrijnwerk op maat waaronder verschillende betaalbare stalen deuren met glas. Verder pakken we uit met strakke stalen ramen voor een modern loft of kantoor, stijlvolle stalen ramen voor een handelspand of stevig smeedijzeren buitenschrijnwerk. De mogelijkheden zijn eindeloos en onberispelijke topkwaliteit is verzekerd”, knikt Dany Mazzara. “Gerestaureerde ramen en trappen en leuningen ten slotte vervolledigen ons aanbod.” Waarom kiezen voor staal? “Als het écht sterk moet zijn”, zegt Dany resoluut. “Staal heeft tal van voordelen. Het is sterker dan aluminium, kan worden uitgevoerd in zeer slanke profielen en in alle mogelijke RAL-kleuren. Dit materiaal voldoet volledig aan de strenge EPB-normen. Hoeken in staal zijn mooi egaal gepolijst en zonder versteknaden. Staal is ook nog eens duurzaam, 100 procent recycleerbaar en geschikt voor nieuwbouw, restauratie en renovatie.”

Hoogkwalitatieve profielen

In 2016 is KMW in handen gekomen van grond- en afbraakbedrijf Dominique De Coster uit Houthalen-Helchteren. “De unieke werkethiek en de drive die de familie De Coster op ons heeft overgedragen, in combinatie met de aanhoudende investeringen in innovatie, hebben ervoor gezorgd dat KMW zich kan profileren als een van de marktleiders in België”, benadrukt Dany. “Op onze bedrijfssite in Hechtel zorgen 30 enthousiaste medewerkers voor de jaarlijkse verwerking van plusminus 9000 vierkante meter stalen binnen- en buitenschrijnwerk. Wij zweren bij de hoogkwalitatieve profielen van Secco Sistemi, Forster Profilsysteme, dat behoort tot de Reynaers Group, en Janssen.”

Ultrastrak en symmetrisch

Heet van de naald: KMW wordt in 2022 de officiële partner van Secco Sistemi voor België en Luxemburg. “We starten dan bij ons de productie en de verwerking op van de slanke stalen profielen van deze gerenommeerde Italiaanse fabrikant”, verkondigt Dany. “Met die profielen in staal, rvs, cortenstaal en messing kunnen wij ultrastrakke en symmetrische realisaties uitvoeren die uniek zijn in de Belgische architectuur. Denk aan high-end raam- en deursystemen en allerlei technologische hoogstandjes ontwikkeld door Secco Sistemi zoals schuiframen die in de vloer zakken, magnetische en zwevende schuiframen, optillende inkomdeuren, pivoterende deuren in extreme dimensies, superslimme profielen en vouwwanden.”

Hand van de meester

In het vijfsterrensuperiorhotel La Butte Aux Bois in Lanaken herken je de hand van de meester. “KMW verzorgde er, in opdracht van Bouwbedrijf Dethier, het stalen binnen- en buitenschrijnwerk in het nieuwe hotelgedeelte, de inkomhal en de spa”, beschrijft Dany. Een andere exclusief project is De Stroopfabriek in Borgloon voor Gebroeders Janssen uit Opglabbeek. “Ons team stond er in voor het inkomgeheel, het binnenschrijnwerk in onder andere de keuken, de gerestaureerde ramen en meerdere binnen- en buitendeuren. Het resultaat mag gezien worden.”

Hedendaags vakmanschap

Nog een prestigeproject is Botanic Sanctuary Antwerp, een 5-sterren superior Leading Hotel of the World dat in de binnenstad van Antwerpen is verrezen op de fundamenten van een klooster uit de 15de eeuw. De zorgvuldige restauratie laat de originele structuren en het eeuwenoude vakmanschap stralen. Dany: “We construeerden voor dit project de luifels en de oranjerieën. Deze zijn een identieke kopie van die van ons koningshuis, weliswaar conform de hedendaagse normen. De stalen profielen van de botanische spa en het zwembad heeft KMW uitgevoerd in Forster Profilsysteme.”

Bedrijfsverhalen

Alulim
Kempen, Limburg

Zijn hele loopbaan lang heeft Jos Jeunen stevig aan de weg getimmerd. De noeste ondernemer uit Oudsbergen kijkt er nu naar uit om ...

Jepa

Al 15 jaar is Jepa de beste van de klas in het verwijderen en herstellen van oppervlakteschades op de meest uiteenlopende material...

Legiteam Advocaten

Helderheid, duidelijkheid en een sterke drang naar efficiëntie. Dat is in een notendop waar Legiteam Advocaten voor staat. Het ad...