Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Het zit in de familie

Trixxo

Trixxo strijdt in de ‘war for the right talent’ niet als een leger, maar als een grote en gezellige familie. Het snel groeiende bedrijf uit Hoeselt heeft de voorbije jaren heel Vlaanderen veroverd en is volop op expansiejacht in Wallonië en Nederland. Een goed geoliede grote onderneming met de spirit van een kmo? “Ons succes steunt op vertrouwen en respect. Al onze medewerkers hebben groen-zwart bloed.”

Think clear and act fast

Trixxo Groep overkoepelt Trixxo Jobs en Trixxo Dienstencheques, elk gespecialiseerd in verschillende domeinen. Het kernwoord is echter niet Trixxo, maar wel familie. “Wij presenteren ons als één grote organisatie”, vertelt CEO Frank Vliegen. “Eén entiteit, één geheel. Trixxo Jobs en Trixxo Dienstencheques waren tot voor kort twee aparte bedrijven, terwijl de synergie tussen beide steeds groter werd. Het was dan ook logisch om ze onder één dak samen te brengen, met een gemeenschappelijk managementteam. Dit werkt prima. Onze departementen hr, marketing, ICT, finance en de juridische dienst bedienen onze verschillende ondernemingen en divisies, wat ons zeker schaalvoordeel oplevert. Mensen zien Trixxo als een groot bedrijf en dat zijn we ondertussen ook. De uniformiteit en de schaalvoordelen mogen alleen niet ten koste gaan van de flexibiliteit. Alle Trixxo-kantoren werken op dezelfde manier, maar telkens met een lokale touch. Dat moet zo blijven. We think clear and act fast!”

Respect en waardering

En zo krijgen we een blik in de ziel van Trixxo. Frank: “What you see is what you get. Recht voor de raap, korte structuren. Het middelmanagement krijgt veel zeggenschap in strategische keuzes. Het wordt bij alle beslissingen betrokken. Die horizontale lijnen trekken wij door naar alle geledingen. We behandelen iedereen met respect en waardering. Ik heb ooit het bordje ‘Voorbehouden voor directie’ op de parking uit de grond gehaald. Wij ontvangen onze medewerkers in stijl. Hier geldt: voorbehouden voor de topuitzendkracht en de tophuishoudhulp. Dat zijn de mensen die het voor ons waarmaken. Als je vooruit wilt, dan kan je een mooie carrière uitbouwen bij Trixxo. Zo zijn er vele mogelijkheden in persoonlijke ontwikkeling, zowel horizontaal als verticaal. Onze consulentes kunnen perfect doorgroeien in de breedte naar senior of exxpert consulente, of in de hoogte naar Office Manager, Business Unit Manager, Area Sales Director. Het hele middle management bestaat uit eigen mensen die zijn doorgegroeid! Mooier kan het toch niet en zij bepalen mee de strategie van Trixxo Jobs. Een van onze slagzinnen luidt: ervaar het yes-gevoel! Als het klikt, maak je deel uit van een toffe bende.”

Op naar de 10.000!

Trixxo behoort tot de grootste hr-dienstenbedrijven van België. “Onze werknemers zijn actief in meer dan 100 kantoren verspreid over het hele land. Dagelijks sturen we 7.000 huishoudhulpen op pad om te gaan poetsen bij gezinnen. Veiligheid, een van onze grootste aandachtspunten, is tijdens de coronacrisis alleen maar belangrijker geworden. In geen tijd hebben wij 60.000 mondmaskers, een veelvoud aan handschoenen en bijna 2.000 liter desinfecterende handgel ingeslagen. Vlak na de eerste signalen van de lockdown zijn we met man en macht aan het werk gegaan om alle materialen, medewerkers en middelen klaar te stomen voor de heropstart. Wat ons nog het meest is opgevallen, is de motivatie van onze mensen om er voluit voor te gaan, zelfs in tijden van crisis. Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat onze groep nog groter en sterker zal worden. We willen ons team van huishoudhulpen verder uitbouwen, tot 10.000 krachten.”

Over de grenzen heen

Na de verovering van Vlaanderen heeft Trixxo zijn zinnen gezet op Wallonië en Nederland. Medevennoot Kristof Tilkin: “Om onze positie in Wallonië te verankeren en te versterken, hebben we recent een aantal tweetalige medewerkers aangeworven. Daarnaast is een groot uitzendbedrijf in Nederland overgenomen. Wij hebben er al kantoren in Rotterdam, Geleen, Eindhoven en Goes. We blijven uitkijken naar overnames. Misschien niet onmiddellijk door de crisis, maar zeker in de nabije toekomst.” Parallel aan overnames zet Trixxo in op organische groei. “Wij stellen vast dat het takenpakket van huishoudhulpen stelselmatig uitbreidt: boodschappen doen, ramen wassen, kleine verstelwerken, strijken, vervoer van personen met een beperkte mobiliteit en ga zo maar door. We leiden onze medewerkers speciaal op om aan die bredere vraag tegemoet te komen. Sinds de coronacrisis verlangen ook steeds meer klanten dat hun huishoudhulp vier uur in plaats van twee uur per week langskomt, om bijvoorbeeld de deurklinken zorgvuldig te reinigen. Klanten hechten meer waarde aan een proper en veilig huis. En dan dit nog: wij investeren meer dan ooit in ICT. Onze sector steunt op persoonlijk menselijk contact, maar we kunnen en moeten voordeel halen uit de kracht van digitalisering”, aldus Kristof.

Permanente tewerkstelling

In de ‘war for the right talent’ is een goed gewogen kandidaat van goudwaarde. “80 procent van de vacatures die wij uitschrijven, is gericht op permanente tewerkstelling”, licht Frank toe. “We focussen ons meer en meer op vaste contracten. Bedrijven die bij ons aankloppen wanneer ze op zoek zijn naar werkkrachten voor één dag helpen wij verder, maar we richten ons vizier vooral op topkandidaten die de competenties en het potentieel hebben om ergens vast aan de slag te gaan. Onze hr-consultants krijgen opleidingen om succesvol diepte-interviews af te nemen. Wij werken samen met externe coaches, die ons leren hoe we kandidaten optimaal kunnen screenen en testen. Trixxo blijft investeren in het openen van nieuwe kantoren en het opleiden van zowel de eigen mensen als de uitzendkrachten.”

Bedrijfsverhalen

Alulim
Kempen, Limburg

Zijn hele loopbaan lang heeft Jos Jeunen stevig aan de weg getimmerd. De noeste ondernemer uit Oudsbergen kijkt er nu naar uit om ...

Jepa

Al 15 jaar is Jepa de beste van de klas in het verwijderen en herstellen van oppervlakteschades op de meest uiteenlopende material...

Legiteam Advocaten

Helderheid, duidelijkheid en een sterke drang naar efficiëntie. Dat is in een notendop waar Legiteam Advocaten voor staat. Het ad...