Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Bedrijvig in verzekeringen

Het Verzekeringspunt

Saskia Mannaerts en Wendy Van Dijck staan hun mannetje in de verzekeringswereld. Beide enthousiaste onderneemsters runnen Het Verzekeringspunt. “Behalve particulieren zijn ook zelfstandigen en kmo-bedrijfsleiders bij ons kind aan huis. Zij zien ons als vertrouwenspersonen omdat we beiden 28 jaar actief zijn in de verzekeringswereld, 24/7 bereikbaar zijn voor de klanten en persoonlijk contact hebben met hen. We begeleiden onze klanten op een deskundige manier door ze volledig te ontzorgen.”

“Het Verzekeringspunt is een onafhankelijk verzekeringsmakelaar”, opent Saskia Mannaerts. “We werken uitsluitend samen met degelijke en betrouwbare maatschappijen erkend door het FSMA. Dankzij onze onafhankelijkheid kunnen wij een waaier van producten aanbieden, waarbij we voor de klant altijd zoeken naar de beste oplossing tegen de beste prijs.”

Op-en-top maatwerk

Een zelfstandige of kmo’er gaat risico’s niet uit de weg. Meer nog: ze horen bij het ondernemen. Slimme ondernemers laten zich wel goed verzekeren: een brand, een langdurige arbeidsongeschiktheid, IT-diefstal van bedrijfsgevoelige data, … Ze kunnen grote gevolgen hebben. Afhankelijk van de omvang en de sector zijn er telkens andere risico’s om aan te denken. “Daarom levert Het Verzekeringspunt op-en-top maatwerk”, benadrukt medezaakvoerster Wendy Van Dijck. “Geenstandaardpolis, wél een contract met specifieke waarborgen op maat van jou en je bedrijf. Wij adviseren altijd een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering. Uiteraard is iedereen vrij om die bescherming te onderschrijven of niet. Maar een gewaarschuwd ondernemer telt voor twee!”

Helemaal digitaal

Verzekeringsmakelaars gaan een zonnige toekomst tegemoet, op voorwaarde dat ze maximaal gebruikmaken van digitale tools om hun klanten nog beter van dienst te zijn en om de uitdagingen van morgen de baas te kunnen. Saskia: “Ook Het Verzekeringspunt is op de digitale trein gesprongen. We hebben ons kantoor volledig gedigitaliseerd en werken bovendien met een handige app. Daarmee kunnen onze klanten al hun polissen raadplegen, een schadegeval melden, contracten op een eenvoudige manier ondertekenen, vragen stellen en gepersonaliseerd advies van ons ontvangen. Op onze website kan je dan weer allerlei documenten downloaden, een offerte aanvragen, premies voor hospitalisatie- en tandverzekeringen berekenen en een afspraak boeken.”

Eens klant, altijd klant

Mooie bonus: Wendy staat niet alleen bekend als een prima verzekeringsmakelaar, maar ook als een uitstekend netwerkster. En dat legt haar geen windeieren. “Ik vind het belangrijk om in connectie te staan met de klant”, merkt ze op. “Onze klanten hebbenrechtstreeks contact met ons. Een nieuwe klant bezoek ik altijd ter plaatse om zijn noden en behoeften zorgvuldig in kaart te brengen. Welke doelstellingen heeft hij met zijn bedrijf en privéleven, wat wil hij bereiken met zijn verzekeringen, wat vindt hij belangrijk en niet belangrijk? We nemen zijn bestaand verzekeringsdossier onder de loep, bekijken of het verzekeringsdossier voldoende dekkend is, op welke manier hij kan besparen en werken een beter voorstel uit.” Eens een klant, altijd een klant? “Zo kan je het wel stellen”, lacht Wendy. “Onze klanten-ondernemers zijn vol lof over de kwaliteit die wij aanbieden en over onze continue bereikbaarheid. Ze waarderen het ook enorm dat we bij hen langsgaan. Dat doen wij minstens een keer per jaar om de vinger aan de pols te houden. Zo zien we ook direct of er iets veranderd is. Denk aan een uitbreiding van de bedrijfsruimte of een partnership met een andere onderneming. Zo een check-up zorgt ervoor dat alle risico’s altijd optimaal worden ingeschat. Efficiëntie en persoonlijk contact met onze klanten zijn de twee succesfactoren van onze forse groei.”

Bedrijfsverhalen

Bezettingswerken Fransen

David Fransen van Bezettingswerken Fransen weet waar Abraham de mosterd haalt. De gedreven zaakvoerder heeft met de jaren enorm ve...

AB Schepers-Hendrickx

Wat is je grootste bezorgdheid als je een woning of appartementsgebouw laat bouwen of renoveren? Eén: de prijs. Twee: de timing. ...

JOJO Systems

“JOJO Systems, al 30 jaar uw zekerheid in Limburg.” Een goede slogan vertelt een volledig verhaal, weet zaakvoerder Luc Jansen...